036 - 54 64 535 info@siso.nl

Hardware verkopen

Hardware verkopen? SiSo heeft al 30 jaar ervaring in het opkopen en 100% veilig afvoeren van gebruikte IT hardware. Op de meest duurzame manier.

Als ervaren hardware opkoper ontzorgen wij u volledig. Daarnaast garanderen wij een maximale restwaarde voor uw oude IT-apparatuur. Als meest groene IT-hardware opkoper van Nederland geven wij uw oude zakelijke hardware bij voorkeur een tweede leven.

De 3 voordelen van hardware verkopen:

Oude hardware verkopen levert bedrijven en organisaties geld op, maar heeft meer voordelen. Denk daarbij aan het doneren van de gebruikte hardware of het schenken van de opbrengst ervan aan een goed doel. Zo vervult uw hardware ook een sociale rol.

Daarnaast is het verkopen van oude hardware beter voor het milieu, dan dat gebruikte IT apparatuur op de plank blijft liggen. Oude hardware bespaart grondstoffen en CO2 doordat devices opnieuw worden ingezet. Het produceren van nieuwe hardware is daardoor niet nodig.

De voordelen van hardware verkopen op een rij:

1.Hardware verkopen: goed voor uw bedrijf

Oude hardware verkopen brengt vaak meer op dan gedacht. Met meer dan 30 jaar ervaring bepalen wij deskundig de opbrengst van oude hardware voor bedrijven.
U ontvangt gratis en vrijblijvend een offerte voor waardebepaling. Zo weet u precies wat de verkoop van uw oude IT-apparatuur oplevert.

Bij het verkopen en afvoeren van oude hardware is gegarandeerde veiligheid een van de belangrijkste punten. Daarvoor zijn wij Blancco gecertificeerd, waarmee data 100% veilig wordt verwijderd van oude devices.

U heeft -na verkoop- volledig overzicht van de afgevoerde hardware, de status en restwaarde en u ontvangt alle certificaten van dataverwijdering.

2.Hardware verkopen: goed voor het milieu

Bij verkoop van oude laptops, computers of monitoren bespaart u het milieu. Hoe?
Oude hardware hoeft meestal niet gerecycled te worden. Als meest groene IT-hardware opkoper van Nederland geven wij uw oude zakelijke hardware bij voorkeur een nieuwe bestemming. Dat bespaart grondstoffen en CO2 doordat het produceren van nieuwe devices niet nodig is.

Bij het verkopen van oude hardware, investeert u zo in de circulaire IT. Dit past in het huidige MVO denken om op een duurzame manier om te gaan met uw IT-apparatuur.

Ons proces van hardware opkopen is volledig gericht op het herinzetbaarheid van oude hardware. Gebruikte devices geven wij een tweede of zelfs derde leven. Onze focus is volledig op hergebruik en IT-recycling. Daarmee zijn we al ruim 30 jaar toonaangevend.

Oude hardware die niet meer gebruikt kan worden ontmantelen wij. Grondstoffen voor chips worden namelijk steeds schaarser. Computerafval recyclen wij in een volledig gecertificeerd proces. Daarvoor zijn wij WEEELABEX gecertificeerd.
Onze missie is 0% e-waste!

3.Hardware verkopen: goed voor anderen

Naast waarde in geld heeft oude hardware ook een sociale waarde. Bedrijven hebben bij de verkoop van gebruikte hardware drie mogelijkheden:

 1. U verkoopt de oude hardware en ontvangt de waarde als uitbetaling. Voor de eigen kas of bijvoorbeeld personeelsvereniging.
  2. U verkoopt de oude hardware en schenkt de opbrengst aan een goed doel.
  3. U verkoopt de hardware en schenkt de hardware aan een goed doel.

Al deze mogelijkheden kunnen wij voor u verzorgen. U kunt zelf uw goede doel kiezen of gebruik maken van één van de goede doelen waar wij mee samenwerken. Graag adviseren wij u daarin vrijblijvend.

Welke mogelijkheid u ook kiest: uw oude hardware wordt na verkoop op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze opnieuw ingezet. Zo vervult uw hardware een sociale rol.

Wilt u oude hardware verkopen en wilt u dit veilig laten afvoeren?
Bij SiSo, de meest groene IT-hardware opkoper van Nederland, krijgt u vrijblijvend advies en een gratis waardebepaling.
Neem contact met ons op >

it-doneren-doelen-siso

Hardware verkopen: hoe gaat dat?

Bij het verkopen van oude hardware spelen dataveiligheid en milieu een belangrijke rol.
Speciaal daarvoor heeft SiSo Hardware Opkoop® ontwikkeld: de meest complete End of Life service van Nederland voor het opkopen, afvoeren, verwerken en herinzetten van gebruikte computer hardware. En bovendien de meest duurzame. Gebaseerd op ruim 30 jaar ervaring.

Hardware verkopen gaat eenvoudig in 4 stappen.

Stap 1.Contact
U kunt ons direct bellen. Of maak gebruik van het contactformulier. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op.

Stap 2.Waardebepaling
Wij berekenen de opbrengst van de gebruikte hardware. Dat doen wij deskundig, met 30 jaar ervaring in hardware opkopen. Oude hardware heeft vaak meer waarde dan gedacht. U ontvangt vrijblijvend en gratis een offerte. Dit doen wij voor bedrijven en organisaties. Zo weet u precies wat de verkoop van uw gebruikte IT-apparatuur gaat opleveren.

Stap 3.Veiligheid en rapportage
Na akkoord op de offerte halen wij de afgeschreven hardware bij u op. Zo wordt u 100% ontzorgt in de logistiek. Daarvoor hebben we een modern en efficiënt proces ingericht.

Belangrijk bij het afvoeren van oude hardware is veiligheid. Daarvoor ontvangt u een helder overzicht hoe wij de veiligheid garanderen. Uw oude hardware wordt geregistreerd in een track&trace-systeem. U heeft volledig overzicht van de afvoerde hardware, de status en restwaarde. Alle data wordt volledig gecertificeerd verwijderd met Blancco verwijderingssoftware. Van alle datadragers ontvangt u een dataverwijderingscertificaat.

Stap 4.Opbrengst of donatie
Wat gebeurt er met uw gebruikte hardware? U geeft aan wat uw voorkeur heeft.
1.Zo kunt u verkopen en de opbrengst zelf ontvangen,
2.de opbrengst schenken of
3.de oude IT hardware doneren.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van IT-donatie.
SiSo is ervaren in het opkopen en afvoeren van overtollige hardware. En is volledig gecertificeerd.

Hardware verkopen: welke oude IT hardware kopen wij op?

Wilt u oude computers of laptops verkopen of wilt u andere oude hardware veilig laten afvoeren? U kunt bij ons terecht voor het laten opkopen en afvoeren van diverse IT hardware en ontvangt daarvoor een maximale opbrengst. SiSo is al 30 jaar toonaangevend in circulaire IT. Ons proces van hardware opkopen is volledig gericht op IT-recycling.

Bij het verkopen van uw oude hardware wordt u volledig ontzorgt met een 100% veilige en duurzame oplossing.
Deze hardware kunt u verkopen:

 • Laptops
 • Tablets
 • Desktops
 • Monitoren
 • Servers en storage
 • Smartphones
 • Laserjet printers
 • Thin Clients
hardware-opkopen-voordelen

Oude hardware verkopen: waar moet u op letten?

Ongebruikte laptops? Printers die vast lopen of afgeschreven beeldschermen?
Tijd voor het verkopen en afvoeren van oude IT-hardware. Dit vraagt wel om grote zorgvuldigheid. Er zijn anders risico’s als het proces niet goed wordt uitgevoerd.

Let bij het kiezen van een bedrijf voor hardware opkopen op deze punten:

1.Veilig data verwijderen

Oude hardware bevat meestal nog vertrouwelijke informatie van klanten of medewerkers. Het weglekken van dergelijke data kan leiden tot imagoschade. Of kan in verkeerde handen vallen. Bovendien is het lekken van data een overtreding van de AVG/GDPR richtlijnen en kan dit uw bedrijf een boete opleveren.

Kies daarom bij de verkoop van uw gebruikte hardware voor een ervaren bedrijf dat volledig gecertificeerd is.
SiSo heeft ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van hardware en data verwijderen. Wij werken uitsluitend met de allernieuwste verwijderingssoftware van Blancco®.
Ook de AIVD werkt daarmee. Blancco is 100% veilig en zeker. Zo weet u dat uw dataverwijdering na verkoop in goede handen is.

2.Volledige IT ontzorging

Wij ontzorgen u in het totale proces van verkoop van hardware. U heeft geen andere partij nodig. Van de logistiek en dataverwijdering tot de volledige rapportage. Alles in één hand en met één aanspreekpunt. Al onze activiteiten zijn gekoppeld aan een rapportagesysteem.
Zo houdt u volledig overzicht en controle. Verder beschikt SiSo over alle noodzakelijke certificaten (ISO) en licenties (Weeelabex). Een zeker gevoel.
Alles over onze certificeringen >

3.Herinzetbaarheid

Wat gebeurt er met oude hardware na verkoop?
De fysieke drager, zoals laptop, pc of smartphone is meestal prima herinzetbaar en krijgt zo een nieuwe bestemming. Voorwaarde is wel dat data 100% veilig en zeker is verwijderd.

Door de veilige dataverwijderingssoftware van Blancco worden datadragers volledig ‘schoon’ opgeleverd. Daardoor kan IT-apparatuur verantwoord opnieuw worden ingezet: duurzaam en verantwoord . Dat past ook binnen het MVO-beleid van veel organisaties.|
Een verantwoord circulair idee.

Hardware verkopen gaat zo over in hardware hergebruik. SiSo is al 30 jaar toonaangevend in circulaire IT. Ons proces van hardware opkopen is volledig gericht op IT-recycling.
Lees over SiSo duurzaam en betrokken >

SiSo-certificeringen-veiligheid

Kies voor SiSo Hardware Opkoop®

1.Maximale restwaarde
Uw oude hardware verkopen levert vaak meer op dan u denkt. Gratis en vrijblijvende waardebepaling.

2.100% veilig en gecertificeerd
Dataverwijdering met Blancco software. Volgens AVG-wetgeving. Met officiële certificeringen.

3.Volledige ontzorging
Van logistiek, registratie, dataverwijdering, rapportage tot donatie hardware.

4.Duurzaam en verantwoord
Streven naar maximaal hergebruik en minimale e-waste. Investeer in circulariteit: herinzet van IT hardware.

5. Opbrengst of IT-doneren
Mogelijkheden in restwaarde uitbetaling, hardware schenken of opbrengst doneren.

Wij maken uw oude hardware klaar voor een nieuw leven. Daarmee zijn wij toonaangevend in circulaire IT. Al 30 jaar.
Meer over SiSo Circulaire IT >

IT-Hardware-opkopen SiSo
SiSo to zero

Ontdek alles over SiSo Hardware Opkoop®

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.