036 - 54 64 535 info@siso.nl

SiSo Nieuws

Nieuws, blogs en actuele berichten over SiSo en duurzame IT.

Gebruikte hardware verkopen

SiSo sterk in Sociaal Ondernemen!

SiSo heeft de hoogste score behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het geeft aan dat SiSo behoort tot de top 10% van bedrijven in Nederland, als het aankomt op sociaal ondernemen. Zo krijgen meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt de kans op duurzaam en kwalitatief werk.

Sociaal ondernemen: iedereen krijgt een kans
Sociaal ondernemen gaat over ‘inclusiviteit’, het geven van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een werkgever die inclusief werkt doet dat op een duurzame en kwalitatief goede manier.

Bekijk het nieuwsartikel >

Gebruikte hardware verkopen

Hardware verkopen

Hardware verkopen? SiSo heeft al 30 jaar ervaring in het opkopen en 100% veilig afvoeren van gebruikte IT hardware. Op de meest duurzame manier.

Als ervaren hardware opkoper ontzorgen wij u volledig. Daarnaast garanderen wij een maximale restwaarde voor uw oude IT-apparatuur. Als meest groene IT-hardware opkoper van Nederland geven wij uw oude zakelijke hardware bij voorkeur een tweede leven.

De 3 voordelen van hardware verkopen:

Oude hardware verkopen levert bedrijven en organisaties geld op, maar heeft meer voordelen. Denk daarbij aan het doneren van de gebruikte hardware of het schenken van de opbrengst ervan aan een goed doel. Zo vervult uw hardware ook een sociale rol.

Daarnaast is het verkopen van oude hardware beter voor het milieu, dan dat gebruikte IT apparatuur op de plank blijft liggen. Oude hardware bespaart grondstoffen en CO2 doordat devices opnieuw worden ingezet. Het produceren van nieuwe hardware is daardoor niet nodig.

De voordelen van hardware verkopen op een rij:
Bekijk het nieuwsartikel >

Blancco Siso Silver Service Partner Gold Itad Partner

EcoVadis Goud voor SiSo

SiSo heeft de Gold status voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis.

Deze status geeft aan dat SiSo tot de top 4% meest duurzame bedrijven ter wereld behoort. En daar zijn wij trots op!

Goud status EcoVadis

Onze Gold status werd toegekend als erkenning voor de vele MVO-initiatieven vanuit SiSo. Elk aspect van SiSo is onafhankelijk gecontroleerd en gecertificeerd. SiSo behaalde hoge scores op alle beoordeelde thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Hiermee behoort SiSo tot de top van meest duurzame bedrijven in de wereld. De EcoVadis goud ranking geeft klanten zekerheid dat SiSo er alles aan doet om duurzaamheid in alle bedrijfsactiviteiten te realiseren.

Bekijk het nieuwsartikel >

Blancco Siso Silver Service Partner Gold Itad Partner

E-waste: een wereldwijd probleem. Wat kun je daaraan doen?

Elk jaar meer e-waste

Het World Economic Forum (WEF) heeft onderzoek gedaan naar e-waste. Elk jaar wordt er wereldwijd maar liefst 50 miljoen ton e-waste veroorzaakt. Daarvan gaat 80% naar stortplaatsen, verbrandingsovens of het wordt illegaal verhandeld. In totaal 40 miljoen ton! Een abstract getal? Het staat gelijk aan het gewicht van 8 miljoen volwassen olifanten.

Tegen 2050 zal de hoeveelheid e-waste meer dan verdubbeld zijn tot 100 miljoen ton. Dat wordt vooral veroorzaakt door het toenemend aantal gebruikte IT-devices per persoon.
Bekijk het nieuwsartikel >

Blancco Siso Silver Service Partner Gold Itad Partner

10 februari 2022

Nieuw: veilige dataverwijdering op locatie door SiSo IT Services met Blancco Software

ALMERE, 10 februari 2022 – SISO IT Services is Blancco Silver Service Provider geworden en kan nu ook op locatie bij klanten veilig gegevens wissen. De behoefte aan onsite veilige gegevensverwijdering heeft sinds het begin van de pandemie een vlucht genomen. Het kan uitgroeien tot een belangrijk nieuw servicemodel voor gegevensverwijdering.
Tweede partnerschap voor SISO IT Services op het gebied van dataverwijdering.
Lees het hele persbericht >

 

IT-Advies-en-oplossingen SiSo 3

7 tot 12 februari 2022
Week van de circulaire economie:

Hoe duurzaam is het IT-beleid binnen uw organisatie?

Vaak wordt alleen gedacht aan hergebruik van oude hardware. Maar IT-duurzaamheid is in te passen in élke fase van de IT-Lifecycle. SiSo denkt graag mee hoe uw organisatie dat kan doen. Wij zijn ruim 30 jaar toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Duurzaam denken en duurzaam doen zit in ons DNA.
Op weg naar % e-waste.
Ontdek het op siso.nl/duurzaam-en-betrokken

IT-Advies-en-oplossingen SiSo 3

28 januari 2022

European Data Protection Day – Dag van de Privacy

Data is overal. Dat maakt organisaties kwetsbaar. Voorkom datalekken, met gecertificeerde verwijderingssoftware van Blancco.
100% veilig. Mét certificaat per datadrager.
Ontdek het op siso.nl/dataverwijdering

IT-Advies-en-oplossingen SiSo 3

Kies voor data-veiligheid in de ZORG

Er is steeds meer aandacht voor informatiebeveiliging in de zorg. Terecht. Patiëntgegevens worden regelmatig uitgewisseld. Kies daarom voor een IT-dienstverlener met certificeringen voor NEN 7510 én ISO 27001. SiSo heeft beide. Bovendien zijn wij al 30 jaar toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Ook in de zorg.
Ontdek het op siso.nl/zorg-it

Ontdek alles over SiSo!

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.