036 - 54 64 535 info@siso.nl

Device as a Service: Siso DaaS

SiSo DaaS® is de meest duurzame totaaloplossing voor de hele IT-lifecycle.
Duurzaam in elke fase: Van advies tot pre-configuratie en van logistiek tot onderhoud en support. En bovendien door hergebruik en recycling bij end-of-life.
Voor een vaste prijs per maand werken uw medewerkers met de allernieuwste devices inclusief alle services.  Zo heeft u volledig overzicht over voorspelbare kosten in uw eigen portal.

De voordelen van SiSo DaaS

Overzicht in kosten
Met Device as a Service verplaatst u IT-kosten van bezit naar gebruik. Zo heeft u volledig overzicht en maximale controle in uw IT-kostenstructuur. U betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van IT-apparatuur en aanvullende diensten. Uw IT-kosten gaan van CapEx naar OpEx.

Totale ontzorging
Met SiSo DaaS® heeft u één aanspreekpunt voor uw gehele IT-LifeCycle. Als totale IT-dienstverlener dekken wij elke fase af: advies, installatie, migratie, data security, support, swaps, beheer en onderhoud.
Zo bent u totaal ontzorgd en bespaart uw IT-team veel tijd.

Maximale flexibiliteit
Een organisatie is in beweging door instromers, uitstromers en hybride werken. Met SiSo DaaS® kunt u eenvoudig en ‘on demand’ op- en afschalen. Bovendien werkt uw organisatie met de allernieuwste technologie.

Meest duurzame IT-oplossing
Met SiSo DaaS® bent u verzekerd van de meest duurzame DaaS oplossing. In elke fase van de IT-LifeCycle. Van advies tot herinzet van hardware. Daar hebben we al ruim 30 jaar ervaring in.

Meer over SiSo duurzame oplossingen >

Device as a Service Siso

Wat maakt SiSo DaaS zo duurzaam?

SiSo DaaS® is maximaal duurzaam in élke fase van de IT-Lifecycle. Daarmee is SiSo uniek en onderscheidt zich van andere DaaS-aanbieders.

Al 30 jaar is SiSo toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Vanuit de principes van Social Responsibility en vanuit ons streven naar 0% e-waste.

Bijna alle DaaS-oplossingen denken bij duurzaamheid alleen aan hergebruik van oude hardware bij end-of-life.
SiSo Daas® past IT-duurzaamheid toe in elke fase van de IT-Lifecycle met o.a. de volgende vragen:

-Welke devices zijn echt nodig om goed te kunnen werken?
-Zijn de benodigde devices slim ontworpen, zodat componenten opnieuw te gebruiken zijn?
-Zijn devices energiezuinig in gebruik? En hebben ze een lange levensduur?
-Kan hybride werken ingezet worden om CO2-uitstoot te beperken?
-Kan deze hardware na gebruik opnieuw ingezet worden in een tweede leven?

De uitdagingen op het gebied van ICT-beheer

Personeel instroom, uitstroom en hybride werken? Organisaties werken steeds flexibeler. Al deze bewegingen hebben grote impact op IT-devices. En daarmee op de IT-afdeling en de medewerkers.

1.Tijdbeslag IT-Lifecycle management
Verloop van medewerkers zorgt ervoor dat veel devices jaarlijks terugkomen bij de IT-afdeling. Daardoor kost Lifecycle management veel tijd. Nieuwe modellen zorgen voor een grote diversiteit aan devices, die allemaal moeten worden beheerd. SiSo DaaS® neemt dit over, zorgt voor maximale standaardisatie en minimaliseert tijdinzet van de IT-afdeling.

2.Technologische vraagstukken
Organisaties zijn op zoek naar een IT-oplossing die optimaal bijdraagt aan de prestatie van medewerkers. En dat in een snel veranderende technologische omgeving. SiSo DaaS® biedt daarin maximale flexibiliteit.

3.Medewerkers tevredenheid
Het nieuwe hybride werken: uw medewerkers willen werken waar en wanneer ze het meest productief zijn. SiSo DaaS® kan dit naadloos ondersteunen. Laptops, tablets en smartphones die kunnen worden ingezet op een thuiswerkplek, onderweg of op kantoor. Al deze devices ‘praten’ met elkaar en presteren 24/7, met maximale uptime. Gebruikers verwachten dat alles perfect functioneert.

4.Voorspelbaarheid van kosten
De snelle IT-veranderingen vragen om transparantie en voorspelbaarheid van kosten. Steeds vaker is het voor organisaties geen voorwaarde meer om eigenaar te zijn van IT-devices. SiSo DaaS® lost dit op door kosten van investering (CapEx) naar operationele kosten (OpEx) te brengen. Een vast bedrag per maand voor IT-devices, inclusief ondersteunende services.

5.Dataveiligheid
De in- en uitstroom van devices vraagt om een proces met maximale dataveiligheid. Het wipen van devices moet 100% veilig gebeuren in een gecertificeerd proces. Dataveiligheid is ingebouwd in SiSo DaaS®, met volledige Blancco®-certificering.

6.Vergroening van IT
Productie en gebruik van IT-hardware zorgt voor een steeds grotere uitstoot van CO2. Inmiddels al groter dan de wereldwijde luchtvaartsector. Groeiende digitalisering vraagt om duurzame IT-beslissingen. Steeds vaker overwegen organisaties ‘Green-IT’. Het leidt vaak tot kostenreductie, verlaging van energiegebruik en een beter imago.

Daarom kijkt SiSo DaaS® naar elke fase van de IT-Lifecycle. Daarmee is SiSo uniek en onderscheidt zich van andere DaaS-aanbieders.

Al 30 jaar is SiSo toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Vanuit de principes van Social Responsibility en vanuit ons streven naar 0% e-waste.

Alles over SiSo >

DaaS voordelen voor de organisatie

Gebruikers: maximaal tevreden
Met DaaS werken gebruikers aan hun taken met de best passende devices en de nieuwste technologieën. DaaS zorgt voor snelle hulp bij storingen en ondersteuning op kantoor, thuis of onderweg.

IT-afdeling: verlaagde werkdruk
DaaS geeft maximale ontzorging en minimale inspanning. En bovendien real-time management informatie en een kostenefficiënt proces.

Finance & Control: maximaal overzicht
DaaS zorgt voor voorspelbare kosten per maand. Grote investeringen op voorhand zijn niet langer nodig. IT-kosten gaan van CapEx naar OpEx.

HRM: maximale flexibiliteit
Met DaaS is in- en uitstroom van medewerkers gemakkelijk op te vangen. Door DaaS kunt u snel op- en afschalen met devices.

CSR: duurzaamheid op IT
SiSo DaaS®draagt direct bij aan de CSR/MVO-doelen van uw organisatie in elke fase van de IT-LifeCycle.

Belangrijkste verschillen DaaS met andere financieringsvormen

Voordelen DaaS tov ICT kopen:
-Gemakkelijk op- en afschalen.
-U hoeft niet zelf IT-Lifecycle management te doen.
-Software, accessoires en services zijn inclusief.
-Proactieve vernieuwing van devices.
-Kosten transparant en voorspelbaar.
-Maandelijkse kosten aftrekbaar van de winst.
-Kosten staan niet op de balans.

Voordelen DaaS tov financial lease
-Gemakkelijker op- en afschalen.
-U hoeft niet zelf IT-Lifecycle management te doen.
-Software en services zijn inclusief..
-Proactieve vernieuwing van devices.

5 misverstanden over DaaS

1.DaaS is duurder
Om DaaS goed te vergelijken moeten alle kosten gedurende de gehele IT-levenscyclus met elkaar worden vergeleken. Deze Total Cost of Ownership (TCO) verschillen per situatie. Ervaring leert dat de keuze voor DaaS in bijna alle gevallen leidt tot lagere IT-kosten. SiSo maakt graag een offerte op maat voor uw situatie.

2.Bij DaaS zit je vast aan één merk device
Dat geldt vooral bij hardware merken die zelf DaaS aanbieden.
Bij SiSo DaaS® bepaalt u zelf van welk merk u welke devices aanschaft en ook bij wie u dat doet. Bijvoorbeeld bij uw huidige IT-leverancier. U kunt zelf onderhandelen over prijzen, leveringen en voor u belangrijke inkoopcondities. SiSo kan dit ook voor u regelen.
SiSo neemt de financiering van u over en regelt het volledige afgesproken servicepakket. Inclusief end-of-life waarde, afvoer en herinzet.

3.DaaS is een vast pakket
IT-hardware en de ondersteuning daarvan is altijd maatwerk en nooit een vast pakket. Uw organisatie kan alleen optimaal functioneren door de juiste ondersteuning van IT-middelen en services. Daarom is DaaS altijd maatwerk.

4.DaaS is niet duurzaam
Bijna alle DaaS-aanbieders denken uitsluitend vanuit kosten. SiSo DaaS® is de meeste duurzame IT-oplossing in de markt. In elke fase van de IT-lifecycle staat duurzaamheid centraal. Van de eerste fase van advies tot end-of-life en herinzet.

5.Alle DaaS-oplossingen zijn hetzelfde
Er zijn juist grote verschillen tussen aanbieders van DaaS. Daarom is het goed eerst uw wensen duidelijk in kaart te brengen en de aanbieders daarop te vergelijken. Let vooral op flexibiliteit, duurzaamheid, servicepakket en kosten per maand.

De kosten van DaaS

DaaS levert veel voordelen op voor uw IT-kosten.

Van Capex naar Opex
Kiest u voor DaaS, dan betaalt u een vast maandelijks bedrag. U hoeft geen grote investering in één keer te doen. Zo verbetert u uw financiële ratio’s en houdt u liquiditeitsruimte voor andere activiteiten.

Groot voordeel is ook dat u geen rekening hoeft te houden met fiscale afschrijvingstermijnen of vervroegde afboekingskosten. U kunt bij de start van DaaS zelfs afspraken maken over de restwaarde van de devices.

Voorspelbare maandkosten
Het vaste maandelijkse bedrag geeft u perfect inzicht in uw ICT-kosten. Alles zit in dat bedrag, dus geen aparte kosten voor bijvoorbeeld installatie, support of onderhoud. De kosten voor gebruik, support, onderhoud en afvoer maken vaak meer dan 50% uit van de Total Cost of Ownership (TCO).

Kosten voor gebruik, niet voor bezit
DaaS betekent dat u betaalt voor het gebruik van IT-devices en niet voor het bezit. Dat is vooral van belang bij opschalen en afschalen. Devices die niet meer worden gebruikt worden teruggenomen. Zo gaat uw totale maandbedrag omlaag. Zo werkt u aan de minimalisatie van de Total Cost of Ownership.

DaaS bijna altijd goedkoper
Elke situatie is anders, maar onze ervaring leert dat DaaS in de meeste gevallen een besparing oplevert op de TCO. Voor een vast maandbedrag per werkplek beschikken uw medewerkers over high-end laptops inclusief alle ondersteunende diensten.
Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Vaakgestelde vragen over DaaS

Is DaaS anders dan ICT-apparatuur leasen? 

Zeker. Met DaaS kan uw organisatie veel flexibeler op- en afschalen bij een veranderend personeelsbestand. Bovendien is IT-Lifecycle management inbegrepen. Net als de software en services.
Ook profiteert u van proactieve vernieuwing van devices. Zo werken eindgebruikers altijd met de nieuwste en beste apparatuur.

Is DaaS goedkoper dan het kopen van IT- hardware? 

Bijna altijd is dat zo. We rekenen dat graag voor u uit. Belangrijk daarbij is te kijken naar de Total Cost of Ownership (TCO).

Is DaaS een duurzame keuze?

Bij SiSo wel. Bijna alle DaaS-aanbieders denken uitsluitend vanuit kosten. En bij duurzaamheid gaat het alleen over de end-of-life fase.
SiSo DaaS® is de meeste duurzame DaaS-oplossing in de markt. In elke fase van de IT-lifecycle staat duurzaamheid centraal. Van de eerste fase van advies tot end-of-life en herinzet. Daarmee is SiSo DaaS een duurzame keuze.

Is Hardware as a Service hetzelfde als DaaS en lease?

Device as a Service en Hardware as a Service zijn termen, die door elkaar heen worden gebruikt. Er wordt hetzelfde mee bedoeld. Het leasen van IT-devices is anders dan DaaS. Bij DaaS zijn bijvoorbeeld ondersteunende services inbegrepen. De verschillen staan in de tabel op deze pagina.

Wat is het verschil tussen DaaS en SiSo DaaS?

SiSo DaaS® is de meeste duurzame DaaS-oplossing in de markt. In elke fase van de IT-lifecycle staat duurzaamheid centraal. Van de eerste fase van advies tot end-of-life en herinzet. Daarmee onderscheit SiSo zich van andere DaaS-aanbieders en is SiSo DaaS een duurzame keuze.

Ontdek ook SiSo DaaS® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.