036 - 54 64 535 info@siso.nl

IT-oplossingen voor de Zorg

hybride zorg vraagt om de juiste IT-oplossingen

De verwachting is dat de vraag naar zorg de komende jaren verder zal groeien.  Om deze groei aan te kunnen wordt in het overheidsbeleid ingezet op een grotere rol van digitale zorg. Zo ontstaat hybride zorg. Fysieke zorg als het nodig is en digitale zorg waar het kan.

Versnelde digitalisering helpt mee aan een efficiëntere zorg. Dat vraagt om de inzet van de juiste devices. Zowel op vaste locaties als mobiel. Belangrijk daarbij is dat de zorg kan worden verleend met de gewenste kwaliteit. Ook optimale bescherming van persoonlijke data van patiënten is daarbij een zeer belangrijk aandachtspunt.

Een moderne IT-oplossing voor de zorg

Bij een IT-migratie in de zorg komt meer kijken dan alleen een vlotte transitie. Door te werken vanuit een IT-LifeCycle worden devices duurzaam ingezet. Zo worden met SiSo Onderhoud & Support defecte devices direct omgeruild. Daardoor is de verstoring van het werkproces minimaal. Het defecte device wordt gerepareerd en opgeschoond. Daarna is het device weer inzetbaar. Een duurzaam idee.

Ook bij end-of-life momenten is her-inzet mogelijk. Dat kan binnen de zorg zijn. Maar oudere hardware kan ook bijna altijd een nieuwe bestemming krijgen buiten de zorg.
SiSo heeft meer dan 30 jaar ervaring met het opnieuw inzetten van hardware.

Een duurzaam IT-beleid begint met de juiste hardware. Maar ook gemak, de veiligheid bij werken in de cloud en snelle opvolging van een storing zijn belangrijk. En dat allemaal met minimale belasting van de IT-afdeling.

Speciaal daarvoor is er SiSo LifeCycle Totaal® . Het combineert lage kosten met maximale betrouwbaarheid.
Meer over SiSo LifeCycle Totaal >

SiSo: ervaren IT-partner voor de zorg

SiSo heeft alle kennis en expertise in het oplossen van IT-vraagstukken in de zorg. Wij helpen zorginstellingen en andere organisaties bij de aanschaf, logistiek, installatie en het onderhouden van de hardware, software en accessoires. Dat doen wij al meer dan 30 jaar. Zo hebben wij ‘best practices’ ontwikkeld in de zorg, die ook voor uw organisatie van pas kunnen komen.

SiSo heeft als IT-dienstverlener naar de zorg, de certificeringen ISO 27001 én NEN 7510. Zo wordt vertrouwelijk en integer omgegaan met patiëntgegevens.

Wij adviseren in hardware keuzes wanneer u nieuwe IT-apparatuur aanschaft en zijn merk ongebonden. Daardoor kunnen wij alle A-merk laptops, tablets, pc’s, beeldschermen en andere devices leveren tegen een scherpe prijs. Bovendien kunnen we refurbished IT-apparatuur inzetten. Alles gebruiksklaar met de gewenste software.

Door het inzetten van de juiste IT-middelen binnen uw organisatie is het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) beter toegankelijk en kunnen gegevens sneller en veilig worden bijgewerkt. Hierdoor zijn zorgmedewerkers beter geïnformeerd. Dit zorgt voor meer efficiency in werken en optimale betrouwbaarheid in gegevens.

Oog voor details en NEN 7510

IT-migratie kan complex zijn. Door onze 30-jarige ervaring zijn wij gewend projecten aan te pakken vanuit een helicopterview. Maar juist ook details tellen mee:
Zorg werkt continu:
SiSo plant alle activiteiten voor een migratie zo in, dat het 24/7 proces zo min mogelijk verstoord wordt. Door de inzet van speciaal intern transport wordt de migratie van de hardware niet zichtbaar voor personeel, patiënten en bezoekers.

Infectiepreventie:
Om bacteriële besmetting tot een minimum te beperken wordt alle aan- en af te voeren hardware in speciale rolcontainers geplaatst. Vervolgens worden deze geseald. Zo wordt onnodige verspreiding van stof voorkomen.  Her-inzetbare apparatuur wordt aan de binnen- en buitenzijde gereinigd.

Dataveiligheid:
Alle data wordt verwijderd. Dit biedt optimale bescherming en voorkomt dat medische dossiers en persoonsgegevens kunnen weglekken. Dit geldt voor elk type datadrager.
SiSo heeft de certificering van NEN 7510, de Nederlandse norm gericht op de informatiebeveiliging in de zorg. Deze norm beschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om op de juiste manier om te kunnen gaan met patiëntgegevens.

NEN 7510 en ISO 27001

Zorg IT op de meest duurzame manier

Onze IT-diensten worden afgestemd op uw wensen. Uw zorginstelling kunnen wij voor 100% ontzorgen in IT-gerelateerde vraagstukken. Dat levert uw organisatie gemak en tijdwinst.

Daarnaast denken wij graag met u mee in het besparen op IT-kosten en op maximale duurzaamheid. SiSo biedt slimme en voordelige alternatieven in de gehele IT-lifecycle proces. Dat werkt kostenbesparend.

Daarbij streven wij naar maximaal hergebruik van materialen en minimale e-waste. Wij helpen u met het realiseren van uw doelstellingen binnen het beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
SiSo is uw IT-partner als het gaat om Corporate Social Responsibility (CSR).
Meer over SiSo duurzaam en betrokken >

Het SiSo Zorgplan®

Met het SiSo Zorgplan®  kiest u voor de meest duurzame ontzorging bij het aanschaffen, installeren, migreren van nieuwe of refurbished hardware. En het afvoeren van oude hardware. Op de meest duurzame, veilige manier.

Als IT-leverancier voor de Zorg levert SiSo de volgende oplossingen:

  • Advies en consultancy op IT-vraagstukken.
  • Volledige begeleiding, migratie en uitrollen van IT-oplossingen.
  • Levering van nieuwe hardware, gebruiksklaar gemaakt met assettags en gewenste software.
  • Levering van refurbished IT-hardware met de gewenste imaging.
  • Volledige installatie IT-apparatuur op werkplekken.
  • Ontzorging in werkplekmigratie, van levering, omruilen, afvoeren van oude hardware en installeren van nieuwe IT-apparatuur.
  • Veilige en gecertificeerde dataverwijdering on-site
  • Afvoeren oude datadragers op duurzame manier.
  • Onderhoud en reparatie van uw IT-devices.
  • Op voorraad houden van uw IT apparatuur, met omruil service van defecte devices.

Voordelen SiSo als IT-partner voor de Zorg

Voordeel 1: Volledige ontzorging
Complete ontzorging bij IT-vraagstukken. Speciale procedures rondom hygiëne van apparatuur.

Voordeel 2: Continuïteit voor medewerkers
Optimale support, minimale hinder in 24/7 proces, minimale inspanningen nodig van uw IT afdeling.

Voordeel 3: Duurzaam verantwoord
Geen IT-afvalstromen in uw organisatie.

Voordeel 4: Maximale CSR
Streven naar maximaal hergebruik en minimale e-waste.

Voordeel 5: Overzichtelijk
Geen voorraadbeheer nodig binnen uw organisatie.

Heeft uw zorginstelling een IT-vraagstuk? Behoefte aan een op maat IT-oplossing in de zorg? Neem gerust contact met ons op.
Voor advies of een vrijblijvende offerte  >

Ontdek ook SiSo ZorgPlan® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.