036 - 54 64 535 info@siso.nl

IT-oplossingen voor Onderwijsinstellingen

complete IT-ontzorging voor het onderwijs

Een IT-migratie of inrichting van werkplekken binnen uw onderwijsinstelling moet vlot en veilig verlopen. Daar komt veel bij kijken.

Een moderne IT-oplossing past in duurzaam onderwijsbeleid

Door te werken vanuit een IT-LifeCycle worden devices duurzaam ingezet. Zo worden met SiSo Onderhoud & Support defecte devices direct omgeruild. Daardoor is de verstoring van het werkproces minimaal. Het defecte device wordt gerepareerd en opgeschoond. Daarna is het device weer inzetbaar. Een duurzaam idee.

Ook bij end-of-life momenten is her-inzet mogelijk. Dat kan binnen het onderwijs zijn. Maar oudere hardware kan ook bijna altijd een nieuwe bestemming krijgen buiten de onderwijs organisatie.
SiSo heeft meer dan 30 jaar ervaring met het opnieuw inzetten van hardware.

Een duurzaam IT-beleid begint met de juiste hardware. Maar ook gemak, de veiligheid bij werken in de cloud en snelle opvolging van een storing zijn belangrijk. En dat allemaal met minimale belasting van de IT-afdeling.

Speciaal daarvoor is er SiSo LifeCycle Totaal® . Het combineert lage kosten met maximale betrouwbaarheid.
Meer over SiSo LifeCycle Totaal >

SiSo: ervaren IT-partner voor het onderwijs

Onze IT-diensten worden afgestemd op uw wensen. Uw onderwijsinstelling kunnen wij voor 100% ontzorgen in IT-gerelateerde vraagstukken. Dat levert uw organisatie gemak en tijdwinst.

Daarnaast denken wij graag met u mee in het besparen op IT-kosten en op maximale duurzaamheid. SiSo biedt slimme en voordelige alternatieven in de gehele IT-lifecycle proces. Dat werkt kostenbesparend. Zo leveren en installeren wij nieuwe en refurbished IT-apparatuur, zoals laptops, desktops, thin clients en tablets aan het onderwijs.
Alles op maat en met complete ontzorging van de gehele installatie en implementatie.

Zo hebben uw eindgebruikers, scholieren en studenten minimale hinder en kunnen zo snel weer aan de slag. Uw IT-afdeling heeft minimale inspanningen. Ook voor onderhoud en support zijn wij uw IT-partner in het onderwijs.

Overzicht en oog voor details

IT-migratie kan complex zijn. Door onze 30-jarige ervaring zijn wij gewend projecten aan te pakken vanuit een helicopterview.
Maar juist ook details tellen mee:
Onderwijs kan doorgaan:
Alle activiteiten voor een migratie worden zo gepland, dat het arbeidsproces van de gebruikers zo min mogelijk wordt verstoord. Zo kan de migratie ook buiten kantooruren plaatsvinden of tijdens kantooruren d.m.v. een plannings- en uitgifte tooling.

On Site dataverwijdering:
Alle data kan on-site worden verwijderd. Dit biedt optimale bescherming en voorkomt dat dossiers en persoonsgegevens kunnen weglekken. Dit geldt voor elk type datadrager.

Arbo-wetgeving:
Vanzelfsprekend houden wij rekening met de ARBO wetgeving. Bij het inrichten van nieuwe werkplekken kijken we o.a. naar de juiste zithouding en lichtinval op de werkplek.

Veilig intern transport:
Wij werken met afsluitbare rolcontainers voor het transport van en naar de werkplek of uitgiftedesk.

Diefstalbeveiliging:
SiSo heeft verschillende oplossingen tegen diefstal, waaronder zichtbare en niet zichtbare diefstalbeveiliging. Deze worden op een juiste manier geïnstalleerd. Thin Clients, bijvoorbeeld, worden met beugels achterop de monitoren vastgezet. Dit voorkomt diefstal. Bovendien bespaart dit ruimte en voorkomt het onnodig losse bekabeling op de werkplek.

IT-diensten voor het onderwijs: op duurzaamheid gericht

Al 30 jaar is SiSo toonaangevend in het leveren van duurzame IT-oplossingen. Wij streven naar 0% e-waste.  Bijvoorbeeld door maximaal hergebruik van materialen en devices.  Wij helpen u met het realiseren van uw doelstellingen binnen het beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
SiSo is uw IT-partner als het gaat om Corporate Social Responsibility (CSR).
Meer over SiSo duurzaam en betrokken >

Op zoek naar een IT-oplossing voor uw onderwijsinstelling?

SiSo heeft alle kennis en expertise in het oplossen van IT-vraagstukken in het onderwijs. Zowel in het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs als universiteiten.
Wij helpen onderwijsinstellingen bij de aanschaf, logistiek, installatie en het onderhouden van de hardware, software en accessoires. Dat doen wij al meer dan 30 jaar. Zo hebben wij ‘best practices’ ontwikkeld in het onderwijs, die ook voor uw organisatie van pas kunnen komen.

Wij adviseren in het maken van hardware keuzes wanneer u nieuwe IT-apparatuur aanschaft en zijn merk ongebonden. Daardoor kunnen wij alle A-merk laptops, tablets, pc’s, beeldschermen en andere devices leveren tegen een scherpe prijs. Bovendien kunnen we refurbished IT-apparatuur inzetten. Alles gebruiksklaar met de gewenste software.

Het SiSo Onderwijsplan®

Met het SiSo Onderwijsplan® kiest u voor de meest duurzame ontzorging bij het aanschaffen, installeren, migreren van nieuwe of refurbished hardware. En het afvoeren van oude hardware. Op de meest duurzame, veilige manier.

Als IT-leverancier voor het onderwijs levert SiSo de volgende oplossingen:

  • Advies en consultancy op IT-vraagstukken.
  • Volledige begeleiding, migratie en uitrollen van IT-oplossingen.
  • Levering van nieuwe hardware, gebruiksklaar gemaakt met assettags en gewenste software.
  • Levering van refurbished IT-hardware met de gewenste imaging.
  • Volledige installatie IT-apparatuur op werkplekken.
  • Ontzorging in werkplekmigratie, van levering, omruilen, afvoeren van oude hardware en installeren van nieuwe IT-apparatuur.
  • Veilige en gecertificeerde dataverwijdering on-site.
  • Afvoeren oude datadragers op duurzame manier.
  • Onderhoud en reparatie van uw IT-devices.
  • Op voorraad houden van uw IT apparatuur, met omruil service van defecte devices.

Voordelen SiSo als IT-partner voor het onderwijs

SiSo is een ervaren partner in IT-oplossingen binnen onderwijsinstellingen en biedt de volgende voordelen:

Voordeel 1: Volledige ontzorging
Complete ontzorging bij IT-vraagstukken.

Voordeel 2: Continuïteit voor medewerkers
Optimale support, minimale hinder, minimale inspanningen nodig van uw IT afdeling.

Voordeel 3: Duurzaam verantwoord
Geen IT-afvalstromen in uw organisatie.

Voordeel 4: Maximale CSR
Streven naar maximaal hergebruik en minimale e-waste.

Voordeel 5: Overzichtelijk
Geen voorraadbeheer nodig binnen uw organisatie.

Heeft uw onderwijsinstelling een IT-vraagstuk?

Of behoefte aan een IT-oplossing op maat voor het onderwijs? Neem gerust contact met ons.
Voor advies of een vrijblijvende offerte >

Ontdek ook SiSo OnderwijsPlan® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.