036 - 54 64 535 info@siso.nl

Blancco

software voor dataverwijdering

Blancco software is dé internationale standaard als het gaat om 100% veilige dataverwijdering. Wereldwijd gebruiken bedrijven, organisaties en overheden de software toepassingen van Blancco bij end-of-life devices.

Blancco zorgt altijd voor volledige zekerheid van veilige en definitieve dataverwijdering. Oude hardware kan zo opnieuw veilig worden ingezet. Met het toepassen van de de software van Blancco voldoen organisaties ook aan alle regelgeving over gegevensbescherming en privacy. De gegevensverwijdering wordt volledig geverifieerd en gecertificeerd.
In Nederland heeft Blancco een partnership met SiSo IT Services. Dit geldt ook voor de rest van de Benelux en Duitsland.

Interesse in Blancco software? Bel of mail ons voor advies en offerte.

blancco-logo-siso
Flexibel en op maat IT-behoeften SiSo

Blancco software: voor een 100% veilige dataverwijdering

Blancco software verwijdert data definitief van elk opslagapparaat. De aanwezige gegevens worden 100% veilig en permanent overschreven op alle sectoren van het apparaat. Zo worden gegevens onherstelbaar gemaakt.
Vervolgens produceert de software automatisch een certificaat, dat bevestigt dat alle data succesvol zijn gewist. Dat certificaat is herleidbaar tot elk device inclusief serienummers en systeemcomponenten. Het proces is fraudebestendig en controleerbaar. Handmatige wijzigingen kunnen niet worden doorgevoerd. De Blancco-certificaten zijn inzetbaar voor audits en compliance-doeleinden.

Blancco voor alle informatiedragers

SiSo maakt gebruik van de allernieuwste technieken voor dataverwijdering van Blancco. Deze zijn toepasbaar op alle mogelijke informatiedragers van servers, laptops, desktops, smartphones, tablets tot aan USB-sticks. Altijd met volledige zekerheid van 100% veilige en definitieve dataverwijdering.
De software produceert per informatiedrager een gedetailleerd certificaat van dataverwijdering. Zo is de dataverwijdering volledig geborgd.

Voordelen van Blancco verwijderingssoftware

Voordelen van het gebruik met Blancco dataverwijderingssoftware:

Voordeel 1: Voldoet aan alle wettelijke normen
De software van Blancco voldoet volledig aan alle wettelijke normen op het gebied van gegevensbeveiliging en duurzaamheid.

Voordeel 2: Voorkomt boetes en schade
De software voorkomt dat gevoelige gegevens van uw organistatie op oude, of ongebruikte apparatuur achterblijven. Zo worden datalekken voorkomen. Zo voorkomt u met Blancco software het risico op boetes of reputatieschade. En dat gegevens in verkeerde handen vallen.

Voordeel 3: Bespaart inzet van devices
Door 100% veilige dataverwijdering is oude hardware opnieuw inzetbaar. Dit voorkomt onnodige aankopen van nieuwe apparatuur en bespaart geld.

Voordeel 4: Helpt duurzaam ondernemen
Doordat devices opnieuw inzetbaar zijn, wordt e-waste geminimaliseerd. Blancco zorgt voor een volledige en veilge dataverwijdering. Zo kan hardware weer worden ingezet binnen uw organisatie of worden geschonken aan derden.

Lees over IT-donatie >

Veilige dataverwijdering kan overal

Blancco biedt verschillende softwaretoepassingen voor 100% veilige dataverwijdering. De software produceert in het proces een certificaat. Dit is een fraudebestendige audittrail voor elke asset met een digitale ondertekening.

Veilige dataverwijdering kan op verschillende manieren plaatsvinden: in ons servicecenter, bij u op locatie, op afstand of geautomatiseerd.

Bij dataverwijdering in ons servicecenter wordt de oude IT-apparatuur bij u opgehaald in afsluitbare rolcontainers. In ons beveiligde servicecenter in Almere wordt alle data verwijderd in een speciale ‘wipe-straat’. Per device ontvangt u een ‘Erasure report’ met alle details.

Data verwijderen bij u op locatie is ook mogelijk. Voor sommige organisaties is dat zelfs noodzakelijk. Vervoer van de datadragers is dan overbodig.

Verder biedt SiSo dataverwijdering op afstand aan. Tot slot is er de mogelijkheid van geautomatiseerde dataverwijdering. Dan wordt Blancco software geïnstalleerd in uw IT-omgeving. U stelt zelf uw ideale verwijderingsregels in. Dit is centraal aan te sturen. Zo verzorgt de software per device uw ingestelde data-beleid.

Alles over veilige dataverwijdering >

Blancco dataverwijdering op locatie

Blancco en SiSo: samenwerking

Blancco en SiSo hebben een intensieve samenwerking in Nederland en de rest van de Benelux. SiSo is GoldPartner van Blancco voor data verwijderingssoftware. En daarnaast Silver Service Provider. Dat houdt in:

BLANCCO: Gold partner verwijderingssoftware
SiSo werkt met de allernieuwste en toonaangevende Data Wipe software van Blancco. Deze dataverwijderings software wordt ook gebruikt door veiligheidsdiensten van overheden wereldwijd. SiSo is zelfs GOLD-partner van Blancco voor dataverwijdering op onze eigen locatie in Almere.

BLANCCO: Silver Service Provider Partner
SiSo heeft een SILVER-partner certificering voor dataverwijdering op locatie bij onze klanten. Dit betekent dat wij uw hardware volledig ‘data-schoon’ kunnen maken bij u in het bedrijf. In sommige branches of industrieen is dit een vereiste. Als extra veiligheidsmaatregel. Transport van datadragers is dan overbodig.

Alles over de wereldstandaard Blancco.com >

Blancco dataverwijderingssoftware SiSo

Blancco: veilig en duurzaam

Blancco-oplossingen maken het mogelijk om devices veilig te wissen. Daardoor zijn ze opnieuw te gebruiken en worden ze geen e-waste.

Hardware aan het eind van de levenscyclus wordt vaak fysiek vernietigd.

Echter: dataverwijdering is veiliger dan dragervernietiging. Deeltjes e-waste kunnen namelijk nog gevoelige informatie bevatten. Zo bestaat er een kans dat gegevens door derden worden hersteld en gestolen.

Door de inzet van gecertificeerde dataverwijderingssoftware van Blancco is dat onmogelijk. Deze software overschrijft de gevoelige gegevens volledig. Daardoor kan het device worden hergebruikt in uw eigen organisatie, doorverkocht of worden gedoneerd aan een goed doel. Alles met volledige zekerheid door een fraudebestendig en auditklaar datawisrapport. Al deze opties verminderen de hoeveelheid e-waste. Daarnaast verminderen ze het verbruik van natuurlijke hulpbronnen.

Deze manier van dataverwijdering en het herinzetten van devices past goed in het MVO-beleid van organisaties. Zo draagt uw organisatie bij aan een meer circulaire economie. Alles dankzij de veilige en gecertificeerde software van Blancco, die in Nederland door SiSo wordt gebruikt.

Meer over MvO >

Blancco certificeringen en validatie

Blancco is getest, gecertificeerd, goedgekeurd en aanbevolen door meer dan 13 bestuursorganen en toonaangevende organisaties wereldwijd.

Blancco software voldoet aan de eisen van zelfs de meest gereguleerde industrieën en organisaties, zoals overheidsinstanties en veiligheidsdiensten. Validaties door derden bevestigen dat de Blancco software werkt zoals beloofd. Met al deze certificeringen en validaties biedt Blancco de meest gecertificeerde oplossingen voor gegevensverwijdering.

Blancco certificeringen wereldwijd

De software van Blancco is gecertificeerd door vooraanstaande, wereldwijd bekende instituten, zoals:
– de Common Criteria (internationaal onafhankelijke beveiligingscertificering erkend door overheden in 31 landen in o.a. Europa en Noord-Amerika),
– in Frankrijk (ANSSI: French National Cybersecurity Agency),
– in Duitsland (GISA:  Duitse Agentschap voor Informatiebeveiliging) en
– in de UK (NCSC: National Cyber Security).

Blancco certificeringen in Nederland

Blancco is in Nederland gecertificeerd door de AIVD: de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (NBV). Daarmee is de verwijderingssoftware gecertificeerd voor het vernietigen van data binnen de overheid, zelfs voor staatsgeheimen.

Bekijk alle certificeringen van SiSo >

Ontdek ook de toepassingen van Blancco!

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden van dataverwijdering met Blancoo software.

Neem vrijblijvend contact met ons op.