036 - 54 64 535 info@siso.nl

IT-oplossingen voor de Overheid

complete IT-ontzorging voor overheidsinstellingen

Een IT-migratie of inrichting van werkplekken binnen de (lokale) overheid moet vlot en veilig verlopen. Dat geldt voor zowel gemeentes, provincies als andere overheidsinstellingen.

Hybride werken bij de overheid:
hogere output, lagere kosten

Hybride werken is het ‘nieuwe normaal’. Ook bij de overheid. Door slimme inzet van devices en IT kunnen medewerkers werken waar en wanneer ze willen.

Daardoor wordt de productiviteit van ambtenaren verhoogd. Dat blijkt uit studies over hybride werken. Zo kunnen medewerkers hun werktijd zelf indelen en beter combineren met privé. Door het wegvallen van reistijd wordt tijd gewonnen, die beter besteed wordt. Online meetings zijn meestal korter en efficiënter dan vergaderingen in zalen. Minder afleiding levert meer effectieve werktijd op.
Bovendien zorgt hybride werken voor lagere kosten. Bijvoorbeeld voor huisvesting. Zo kan de overheid bezuinigen.

Een moderne IT-oplossing past in duurzaam overheidsbeleid

Door te werken vanuit een IT-LifeCycle worden devices duurzaam ingezet. Zo worden met SiSo Onderhoud & Support defecte devices direct omgeruild. Daardoor is de verstoring van het werkproces minimaal. Het defecte device wordt gerepareerd en opgeschoond. Daarna is het device weer inzetbaar. Een duurzaam idee.

Ook bij end-of-life momenten is her-inzet mogelijk. Dat kan binnen de overheid zijn. Maar oudere hardware kan ook bijna altijd een nieuwe bestemming krijgen buiten de organisatie.
SiSo heeft meer dan 30 jaar ervaring met het opnieuw inzetten van hardware.

Hybride werken betekent minder files. Medewerkers die 1 of 2 dagen per week thuiswerken helpen mee de files te verminderen. In de overheidsgebouwen is minder ruimte nodig en er wordt minder energie gebruikt.

Een duurzaam IT-beleid begint met de juiste hardware. Maar ook gemak, de veiligheid bij werken in de cloud en snelle opvolging van een storing zijn belangrijk. En dat allemaal met minimale belasting van de IT-afdeling.
Speciaal daarvoor is er SiSo LifeCycle Totaal® . Het combineert lage kosten met maximale betrouwbaarheid.
Meer over SiSo LifeCycle Totaal >

IT-LifeCycle totaal - SiSo

SiSo: ervaren IT-partner voor de overheid

Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met grootschalige migratie-projecten en op maat IT-oplossingen gericht op duurzaamheid binnen o.a. de overheid. Dat levert uw organisatie gemak en tijdwinst.

Onze ervaring met het GPP-proces zorgt voor een complete ontzorging van uw IT- aanbesteding.

Daarnaast denken wij graag met u mee in het besparen op IT-kosten.
SiSo biedt slimme en voordelige alternatieven in het gehele IT-lifecycle proces. Dat werkt kostenbesparend.  Zo leveren en installeren wij nieuwe en refurbished IT-apparatuur, zoals laptops, desktops, thin clients en tablets aan overheidsinstellingen, zoals gemeentes.

Alles op maat en met complete ontzorging van de gehele installatie en implementatie. Uw eindgebruikers hebben minimale hinder en kunnen zo snel weer aan de slag. Uw IT-afdeling heeft minimale inspanningen. Ook voor onderhoud en support zijn wij uw partner.

Overzicht én oog voor details

IT-migratie kan complex zijn. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gewend IT-projecten aan te pakken vanuit een helicopterview.
Maar juist ook details tellen mee:

On-Site dataverwijdering:
Alle data kan on-site worden verwijderd. Dit biedt optimale bescherming en voorkomt dat dossiers en persoonsgegevens kunnen weglekken. Dit geldt voor elk type datadrager.

Arbo wetgeving:
Vanzelfsprekend houden wij rekening met de ARBO wetgeving. Bij het inrichten van nieuwe werkplekken kijken we o.a. naar de juiste zithouding en lichtinval op de werkplek.

Veilig intern transport:
Wij werken met afsluitbare rolcontainers voor het transport van en naar de werkplek of uitgiftedesk.

Diefstalbeveiliging:
SiSo heeft verschillende oplossingen tegen diefstal, waaronder zichtbare en niet zichtbare diefstalbeveiliging. Deze worden op een juiste manier geïnstalleerd. Thin Clients, bijvoorbeeld, worden met beugels achterop de monitoren vastgezet. Dit voorkomt diefstal. Bovendien bespaart dit ruimte en voorkomt het onnodig losse bekabeling op de werkplek.

Ontzorging bij IT-aanbestedingen

Voor overheidsaanbestedingen werken wij met de Europese GPP-criteria voor hardware. Van computers en beeldschermen tot aan tablets en smartphones tijdens de gehele levenscyclus van de devices.

Deze milieucriteria hebben betrekking op:

 • Verlenging van de levensduur van de devices,
 • Energieverbruik,
 • Gevaarlijke stoffen en
 • Beheer van afgedankte producten.

Onze missie is om voor u als overheidsinstantie de IT-services volledig duurzaam en GPP-proof in te richten. Alles goed geregeld bij SiSo.

Neem contact met ons op voor meer informatie over SiSo GPP-Advies®.
Lees alles over GPP-advies >

Focus op IT en duurzaamheid

Al 30 jaar is SiSo toonaangevend in het leveren van duurzame IT-oplossingen. Wij streven naar 0% e-waste. Bijvoorbeeld door maximaal hergebruik van materialen en devices. Wij helpen u graag met het realiseren van uw doelstellingen binnen het beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Focus op IT en Social Return

SiSo is uw IT-partner als het gaat om Corporate Social Responsibility (CSR). Zo hebben wij de hoogste score behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Het geeft aan dat SiSo behoort tot de top 10% van bedrijven in Nederland, als het aankomt op sociaal ondernemen. Het geeft kansen aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Door samenwerking met SiSo wordt Social Return aantoonbaar voor overheidsorganisaties.
Niet alleen bij de inrichting van nieuwe ICT-vraagstukken, maar ook bij de ontmanteling en duurzame herinzet van afgeschreven ICT-apparatuur.
Meer over SiSo duurzaam en betrokken >

Op zoek naar een IT-oplossing voor gemeenten en overheid?

SiSo heeft alle kennis en expertise in het oplossen van IT-vraagstukken voor overheidsinstellingen. Wij helpen o.a. gemeenten bij de aanschaf, logistiek, installatie en het onderhouden van de hardware, software en accessoires. Dat doen wij al meer dan 30 jaar. Zo hebben wij ‘best practices’ ontwikkeld binnen de overheidsmarkt, die ook voor uw organisatie van pas kunnen komen.

Wij adviseren in het maken van hardware keuzes wanneer u nieuwe IT-apparatuur aanschaft en zijn merk ongebonden. Daardoor kunnen wij alle A-merk laptops, tablets, pc’s, beeldschermen en andere devices leveren tegen een scherpe prijs. Bovendien kunnen we refurbished IT-apparatuur inzetten. Alles gebruiksklaar met de gewenste software.

Allemaal digitaal SiSo

Het SiSo Overheidsplan®

Met het SiSo Overheidsplan® kiest u voor de meest duurzame ontzorging bij het aanschaffen, installeren, migreren van nieuwe of refurbished hardware. En het afvoeren van oude hardware. Op de meest duurzame, veilige manier.

Als IT-leverancier voor de overheid levert SiSo de volgende oplossingen:

 • Advies en consultancy op IT-vraagstukken.
 • Volledige begeleiding, migratie en uitrollen van IT-oplossingen.
 • Levering van nieuwe hardware, gebruiksklaar gemaakt met assettags en gewenste software.
 • Levering van refurbished IT-hardware met de gewenste imaging.
 • Volledige installatie IT-apparatuur op werkplekken.
 • Ontzorging in werkplekmigratie, van levering, omruilen, afvoeren van oude hardware en installeren van nieuwe IT-apparatuur.
 • Veilige en gecertificeerde dataverwijdering on-site.
 • Afvoeren oude datadragers op duurzame manier.
 • Onderhoud en reparatie van uw IT-devices.
 • Op voorraad houden van uw IT apparatuur, met omruil service van defecte devices.

Voordelen SiSo als IT-leverancier voor overheidsinstellingen

SiSo is een ervaren partner in IT-oplossingen binnen overheidsinstellingen en biedt de volgende voordelen:

Voordeel 1: Volledige ontzorging
Complete ontzorging bij IT-vraagstukken.

Voordeel 2: Continuïteit voor medewerkers
Opimale support, minimale hinder, minimale inspanningen nodig van uw IT afdeling.

Voordeel 3: Duurzaam en verantwoord
Geen IT-afvalstromen in uw organisatie.

Voordeel 4: Maximale CSR
Streven naar maximaal hergebruik en minimale e-waste.

Voordeel 5: Overzichtelijk
Geen voorraadbeheer nodig binnen uw organisatie.

Heeft uw overheidsinstelling een IT-vraagstuk? Of behoefte aan een IT-oplossing op maat voor uw lokale organisatie? Neem gerust contact met ons.
Voor advies of een vrijblijvende offerte >

Ontdek ook SiSo OverheidsPlan® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.