036 - 54 64 535 info@siso.nl

Dataverwijdering

Dataverwijdering, ook wel data wipen genoemd, vraagt om een professionele aanpak. Het verwijderen van data moet 100% veilig zijn om datalekken te voorkomen. En moet correct verlopen in overeenstemming met de wetgeving.

Met SiSo DataWipe® kiest u voor een gedegen aanpak en 100% veiligheid door het gecertificeerd verwijderen van data.

Veilige dataverwijdering voorkomt datalekken

Veilige dataverwijdering wordt elke dag belangrijker. Met de groei van datagebruik groeit ook de kwetsbaarheid van organisaties. Dataveiligheid gaat niet alleen over het dagelijkse gebruik. Juist bij het vervangen van verouderde apparatuur, of het wisselen van medewerkers is volledige dataverwijdering van groot belang.

Het simpel wissen van data of formatteren van datadragers is niet voldoende. Het gebruik van herstelsoftware kan deze data weer oproepen. Dataverwijdering moet gebeuren door een specialist. Alleen zo kunnen datalekken door achtergebleven data volledig voorkomen worden.

Gecertificeerde dataverwijdering met allernieuwste software

SiSo heeft ruim 30 jaar ervaring in dataverwijdering en datavernietiging. Wij werken uitsluitend met de allernieuwste verwijderingssoftware van Blancco®. Hier werkt o.a. de AIVD ook mee.

Blancco is 100% veilig en zeker. Zo weet u dat uw dataverwijdering in goede handen is. Door deze veilige dataverwijderingssoftware worden datadragers volledig ‘schoon’ opgeleverd. Daardoor kan IT-apparatuur verantwoord opnieuw worden ingezet: een duurzaam en verantwoord idee. Dat past ook binnen het MVO-beleid van veel organisaties.
Lees over SiSo duurzaam en betrokken >

Alles in één hand geeft extra zekerheid

Wij ontzorgen u in het totale proces van data wipen. U heeft geen andere partij nodig. Van de logistiek, de dataverwijdering tot de volledige verantwoording. Alles in één hand en met één aanspreekpunt. Al onze activiteiten zijn gekoppeld aan een rapportagesysteem.
Zo houdt u volledig overzicht en controle. Verder beschikt SiSo over alle noodzakelijke certificaten (ISO) en licenties (Weeelabex). Een zeker gevoel.
Alles over onze certificeringen >

Interesse in SiSo DataWipe® ? Bel of mail ons voor advies en offerte.

Flexibel en op maat IT-behoeften SiSo

Dataverwijdering of datavernietiging: het verschil

Dataverwijdering kan op 2 manieren:

1. Met speciale software
De gegevens op de datadrager worden meerdere keren volledig overschreven. Dit wordt ook wel data wipen of data wissen genoemd. Herstelsoftware kan deze gegevens niet meer terughalen.

Dataverwijdering kan ook bij u op locatie. Voor sommige bedrijven of branches een vereiste.

De fysieke drager, zoals laptop, pc of smartphone is volledig ‘schoon’ en klaar voor veilig hergebruik en behoudt zo haar economische waarde. Een verantwoord circulair idee.

2. Door vernietiging van de datadrager
De datadrager, bijvoorbeeld een harddisk of smartphone wordt fysiek vernietigd. Het lezen van gegevens is daardoor onmogelijk geworden. Dit gaat verder dan het beschadigen van de datadrager. De drager wordt door een shredder-installatie volledig verpulverd. De afvoer van datadragers wordt op een milieuverantwoorde manier uitgevoerd.

De harddisk vernietigen kan ook op locatie. Daarvoor gebruiken wij mobiele shredders.
Wat is het voordeel van harde schijven vernietigen op locatie?
U kunt fysiek aanwezig zijn bij de data vernietiging. Dat geeft in sommige gevallen een nog groter gevoel van controle op het proces. Van het vernietigen van datadragers ontvangt u altijd een certificaat.

Datadragers vernietigen is echter zelden nodig. In bijna alle gevallen zijn datadragers uitstekend geschikt voor hergebruik.
Lees meer over vernietiging datadragers >

Duurzame dataverwijdering en hergebruik hardware

Het verantwoord afvoeren van overtollige IT-apparatuur past in een MVO-beleid. SiSo is al meer dan 30 jaar toonaangevend in sustainable IT-oplossingen. Wij streven naar maximaal hergebruik van overtollige IT-apparatuur.

Door gebruik te maken van 100% veilige en betrouwbare dataverwijderingssoftware worden dragers volledig ‘schoon’ opgeleverd. Zo kan IT-apparatuur verantwoord opnieuw worden ingezet en een tweede of derde leven mee.

Blancco software voor 100% veilige data wiping

Blancco is dé toonaangevende software voor dataverwijdering. Niet voor niets maken belangrijke overheidsdiensten, zoals de AIVD ook gebruik van Blancco voor een correcte en veilige verwijdering van bedrijfsdata. Net als overheden van andere landen. Blancco voldoet aan de meest veeleisende compliance standaarden.

Blancco garandeert data wiping met een gedetailleerd rapport en bijbehorend certificaat per datadrager. In het beveiligde rapport zijn alle kenmerken van het device vastgelegd. Zoals serienummers, componenten en hardware. Handmatige aanpassing is onmogelijk.

Met deze speciale software voor dataverwijdering worden gegevens definitief verwijderd van datadragers. Blancco maakt gebruik van de allernieuwste wis-technieken. Dat zorgt voor een 100% veilige en 100% definitieve dataverwijdering. Daarmee is het een volledig betrouwbare oplossing binnen uw compliance beleid.

Lees alles over Blancco dataverwijdering >

Het voldoet volledig aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Op deze manier weet u zeker dat de vernietiging van uw bedrijfsdata correct is uitgevoerd. Datalekken zijn zo onmogelijk.
SiSo is gecertificeerd Blancco GOLD-partner voor dataverwijdering.
Bekijk de SiSo certificeringen >

Dataverwijdering ook op locatie

Data verwijderen kan ook op locatie. Zo is transport van de datadragers niet nodig. Voor sommige organisaties is dat wenselijk of zelfs noodzakelijk. Data wiping op locatie geeft een extra zeker gevoel.
Ook bij datawipen op locatie gebruiken wij de Blancco software. De datadragers, zoals harde schijven, kunt u opnieuw inzetten binnen uw bedrijf.

Data is overal

Organisaties realiseren zich niet altijd dat hun data zich overal bevinden en snel verspreid kunnen worden. Informatie staat niet alleen op laptops, tablets, losse HDD’s en op servers.
Ook smartphones staan vol met bedrijfsdata. Een gemiddeld e-mailaccount ontvangt ruim 30 e-mails per dag. Zo ontstaat snel zogenaamde ‘zweefdata’. Data opslag waarvan het bestaan bijna onbekend is. Datalekken liggen op de loer. Juist daarom is het belang van databeheer groot.

De 5 voordelen van SiSo DataWipe®

Kiezen voor SiSo DataWipe® geeft veel voordelen.

Voordeel 1: 100% Veilig en zeker
Volledig veilige dataverwijdering met alle benodigde certificaten.

Voordeel 2: Allernieuwste verwijderingssoftware
Dataverwijdering met Blancco verwijderingssoftware. SiSo is Gold- en Silverpartner.
En volledig ISO gecertificeerd.

Voordeel 3: Alles in één hand
Verzorging van het gehele proces van transport, dataverwijdering tot volledige rapportage.

Voordeel 4: Volledige controle
Alles traceerbaar in een online rapportagesysteem voor volledig overzicht.

Voordeel 5: Duurzaam en verantwoord
De hardware is herinzetbaar.

Data verwijderen en de privacywetgeving

Data verwijderen gaat niet alleen over het voorkomen van datalekken van uw eigen organisatie. Het lekken van klantgegevens staat centraal in de privacywetgeving (AVG/ GDPR).

Bij het vervangen van smartphones, tablets en laptops kunnen klantgegevens achterblijven. Het weglekken daarvan valt onder de meldplicht datalekken. Uw organisatie is volgens de wetgeving de eigenaar van deze data. Daarmee bent u verantwoordelijk voor een veilige en volledige datavernietiging. Bij het afvoeren van verouderde apparatuur is het wipen van data van groot belang.

Data wissen kan worden toegepast op:

  • laptops
  • desktops/towers/htpc’s
  • tablets
  • smartphones
  • servers
  • networking
  • losse storage media (hdd’s/ssd’s, usb sticks, memory cards etc.)

De 4 gevaren van onjuiste dataverwijdering

Dataverwijdering moet professioneel gedaan worden. Bij onjuist data wissen kunnen de volgende gevaren optreden.

1. Kans op boetes
De AVG wet- en regelgeving is duidelijk. Het lekken van privacygegevens is strafbaar en kan zelfs leiden tot boetes. Ook als dit onbedoeld gebeurt bij het afvoeren van oude hardware.

2. Imagoschade
Regelmatig verschijnen er in de media berichten over bedrijven die slordig zijn omgegaan met klantgegevens. Dit leidt direct tot reputatieschade. Voor organisaties kan dit het een lang proces zijn om dit weer te herstellen.

3. Claims
Belanghebbenden die schade ondervinden van datalekken kunnen claims bij uw organisatie indienen. Bijvoorbeeld via een gerechtelijke procedure.

4. Klantverlies
Een datalek kan de relatie met uw klanten structureel verstoren. Met klantverlies tot gevolg. Herstel daarvan kan een langdurig proces zijn.

Ontdek ook SiSo DataWipe® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.