036 - 54 64 535 info@siso.nl

Werkplekmigratie

Werkplekmigratie in de planning? Het vernieuwen van de IT-werkplek is een hele klus. Dat moet snel en veilig verlopen. Of het nu alleen gaat om het vervangen van de IT hardware, of dat het gecombineerd wordt met een verhuizing.

SiSo ontzorgt en verzorgt de complete migratie van IT-werkplekken voor u met SiSo WerkplekMigratie®. Dat doen wij efficiënt en veilig. Met meer dan 30 jaar ervaring.

Ons doel is dat u en uw medewerkers zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkplekmigratie. En weer snel aan de slag kunnen met hun nieuwe hardware, met minimale downtime.

Werkplekmigratie: volledige ontzorging

Een werkplekmigratie betekent vaak extra werk voor uw organisatie. Laat het migreren van uw werkplekken verzorgen door een specialist. Dan bespaart u tijd en gebeurt het veilig en deskundig. Zo wordt de uitval van arbeidstijd beperkt.

Wij ontzorgen en verhuizen alles wat bij de IT werkplek van uw gebruikers hoort, zoals:

  • computers, pc’s, laptops
  • beeldschermen
  • docking-stations
  • accessoires (muizen, webcams, monitor armen, etc)
  • alle bekabeling

De migratie van uw werkplekken kan plaats vinden tijdens kantooruren, in de avonduren of zelfs in het weekend. Daarmee wordt de uitval van arbeidstijd nog verder beperkt.

Werkplekken migreren met real-time overzicht

Bij werkplekmigratie is inzicht en continu overzicht van groot belang. Daarvoor hebben wij SiSo Planningstool®. Een speciale online tool, die u real time inzicht geeft in de gehele werkplekmigratie, 24/7.

Met de tool heeft u inzicht in de inventarisatie en afvoer van de huidige gebruikte hardware. En over de aanschaf, de planning en de voortgang van de uitrol van de nieuwe hardware. Alles met overzichtelijke rapportages, inclusief medewerker tevredenheidsmetingen. U bent verzekerd van volledig overzicht en controle. En dat met 1 vast aanspreekpunt.

Het maakt daarbij niet uit of de werkplekmigratie op 1 of op meerdere locaties wordt uitgevoerd. En of het om vaste werkplekken gaat, hybride werkplekken of mobiele hardware.
Naast duurzaam werken onderscheidt SiSo zich in de markt door de grote flexibiliteit. Uw wens staat bij ons voorop in het bieden van de juiste IT-oplossing.

IT-werkplekverhuizing in stappen

Een verhuizing of migratie van de hardware naar een andere werkplek gaat in de volgende stappen.

Stap 1: Projectleider is 1 aanspreekpunt

Werkplekmigratie vraagt om een tailor-made projectbegeleiding. Zodat het geheel inclusief rapportage en planning perfect georganiseerd is.
Daarom stellen we een dedicated projectleider aan. En heeft u één aanspreekpunt.

Stap 2: Inventarisatie oude hardware: volledig overzicht

Inventarisatie en registratie op locatie, welke devices nu op de werkplek bij elke medewerker in gebruik zijn. Deze asset-inventarisatie geeft u een volledig overzicht van alle in gebruik zijnde devices. Zo is uw CMDB weer helemaal up-to-date.

Bovendien geeft deze inventarisatie inzicht in de actuele waarde van alle devices. Op basis van deze waardebepaling kunnen wij een offerte uitbrengen voor overname van verouderde hardware.

Stap 3: Aanvragen, goedkeuren, bestellen hardware

Uw medewerkers geven in SiSo Planningstool® aan welke nieuwe hardware ze willen bestellen. Daarbij kiezen ze uit een vooraf afgesproken lijst met mogelijkheden. De gekozen hardware wordt automatisch omgezet in een bestelopdracht.

Stap 4: Hardware voorbereiding: pre-installatie

De nieuwe hardware wordt afgeleverd bij SiSo. Wij pakken alle devices uit. Het verpakkingsmateriaal wordt volledig milieuvriendelijk afgevoerd.

De hardware krijgt een unieke traceerbare tag. De devices worden geregistreerd in SiSo Planningstool® . Op de hardware wordt alle vooraf afgesproken software geïnstalleerd (imaging) en zijn zo direct klaar voor gebruik.

Stap 5: Inplanning omruilafspraak

Via SiSo Planningstool® maken uw medewerkers hun omruilafspraak. Onze ervaring leert dat dit de opkomst maximaliseert. Deze werkwijze versnelt het uitroltempo.

Stap 6: Uitrol nieuwe hardware

De nieuwe hardware wordt uitgegeven. De oude hardware wordt ingenomen. Alles wordt digitaal ondertekend en direct vastgelegd. Zo heeft u elk moment inzicht van de status van de werkplekmigratie. En u weet precies welke hardware per medewerker in gebruik zijn. Ook handig bij uitdiensttreding.

Stap 7: Retourname oude hardware

De oude hardware wordt verpakt in duurzame herbruikbare transportkratten. De achtergebleven data verwijderen wij in onze hightech Wipestraat of direct op uw locatie. Altijd met de allernieuwste dataverwijderingssoftware van Blancco. Zo weet u zeker dat datalekken onmogelijk zijn. Van de datawiping ontvangt u certificaten per device.
Bekijk onze certificeringen >

Stap 8: Oude hardware nieuwe toekomst

Uw oude hardware is vaak meer waard dan u denkt. U kunt de hardware doneren aan een goed doel. Of wij kopen uw hardware in. De opbrengst kunt u verrekenen met de aanschaf van de nieuwe hardware. Of u schenkt het aan een goed doel. Ook daarbij kunnen wij u helpen.
Meer over IT doneren >

Stap 9: Altijd overzicht met SiSo Planningstool®

Van het begin tot het eind van het project heeft u real-time inzicht in de voortgang. Maar ook na afloop heeft u per medewerker een exact overzicht van gebruikte devices. Elk device heeft een uniek nummer (asset-tag) en is altijd traceerbaar.

Stap 10: Service reparatie en onderhoud

Mocht een device uitvallen, dan is SiSo Swap® de perfecte oplossing. Het defecte device wordt direct omgeruild voor een andere. Wij repareren daarna het defecte device en nemen dit weer op in uw SWAP-voorraad. Zo wordt verlies van arbeidstijd zoveel mogelijk beperkt. En worden gerepareerde devices opnieuw ingezet binnen uw organisatie.

Stap 11: Uw medewerker blijer maken

Voor uw medewerkers zijn goedwerkende devices belangrijk. Zo kunnen ze continu en productief aan de slag. Daarom meten wij in SiSo Planningstool® de medewerkerstevredenheid. Met die inzichten kunnen we gezamenlijk de dienstverlening nog beter maken.

Werkplekmigratie en duurzaamheid

SiSo is al ruim 30 jaar toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Ook bij werkplekmigratie. Oude hardware geven wij graag een tweede of derde leven. Ons streven is 0% e-waste.
Wij gebruiken o.a. herbruikbare transportmiddelen. Net als re-usable verpakkingskratten.
Ontdek meer over SiSo en duurzaamheid >

De 5 voordelen van SiSo WerkplekMigratie®

Kiezen voor SiSo WerkplekMigratie® heeft veel voordelen.

Voordeel 1: Volledige ontzorging in werkplekmigratie
Compleet pakket IT-diensten van plan tot installatie en nazorg.

Voordeel 2: Veilig en bewezen deskundig
Meer dan 30 jaar ervaring en volledig gecertificeerd in professionele werkplekmigratie.

Voordeel 3: Minimale hinder voor medewerkers
Snelle en efficiënte verhuizing van IT-apparatuur.

Voordeel 4: Flexibel en op maat
Werkplekmigratie ook buiten kantooruren of in het weekend.
Voor minimale downtime.

Voordeel 5: Duurzaam en verantwoord
Hergebruik van oude hardware. Geen afvalstromen in uw organisatie en
minimale e-waste.

Ontdek ook SiSo WerkplekMigratie® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.