036 - 54 64 535 info@siso.nl

Pre-configuratie en registratie

slimme voorbereiding, minimale downtime

Door slimme pre-configuratie van IT op de werkplek ervaren uw medewerkers minimale downtime. Ze kunnen weer snel aan de slag met hun nieuwe hardware.

Daarbij draait alles om een slimme voorbereiding. Door onze pre-configuratiediensten is de hardware ‘gebruikers-klaar’. Na aansluiting zijn ze direct inzetbaar. Hierdoor verloopt de uitrol van de nieuwe werkplek hardware snel en efficiënt.

Flexibel en op maat IT-behoeften SiSo

Slimme pre-configuratie minimaliseert overlast

Een goede voorbereiding voorkomt overlast voor uw IT-afdeling en voor uw gebruikers. Daarom is het van belang te kiezen voor een partij die alles kan verzorgen. Zo heeft u één aanspreekpunt en het beste overzicht.
SiSo Pre-Configuratie® verzorgt de volgende diensten:

Hardware test DOA

Uw nieuwe hardware wordt bij ons afgeleverd. Wij checken direct of de apparatuur goed werkt. Dat doen wij met een opstart-test. Ook wel DOA test genoemd (Dead On Arrival). In het geval van een probleem handelen wij de vervanging en de garantie af.

Aanpassen hardware

Wilt u op de hardware een aanpassing doen in componenten? Wij verzorgen de inbouw van extra onderdelen, zoals harddisks, videokaarten of extra geheugen.

Software installatie – imaging

Vooraf hebben we afgesproken welke software configuratie u aanbiedt aan de medewerker. Wij installeren de hele set, met het besturingssysteem, de apps en de drivers voor bijvoorbeeld printers. Ook regelen wij het configureren van de rechten per gebruiker.

Hardware identificatie met Asset-tags

Elk device krijgt een unieke barcode. Zo kunt de hardware altijd traceren. Handig bij omruiling of in-en uitdiensttreding. Deze asset-tags worden ook vastgelegd in een database.

Hardware registratie

Alle hardware wordt zorgvuldig geregistreerd in onze database, die wij met u delen. Zo heeft u altijd volledig overzicht over het ‘machine-park’. Per device ziet u de gekoppelde asset-tags, serienummers en de specificaties en aanpassingen.

Gebruiksvoorbereiding

Alle toegewezen software is aangebracht en de accu is volledig opgeladen. Na uitgifte kunnen de medewerkers direct aan de slag.

De 6 voordelen van SiSo Pre-Configuratie®

Kiezen voor SiSo Pre-Configuratie® heeft veel voordelen.

Voordeel 1: Minimale hinder voor uw IT-afdeling
SiSo verzorgt de complete pre-configuratie. Niet alleen de imaging. Ook de inbouw van extra onderdelen, zoals harddisks, videokaarten of extra geheugen. Alles in één hand, met één aanspreekpunt, volledig ontzorgd.
Zo wordt uw IT-afdeling minimaal belast.

Voordeel 2: Volledig overzicht
Alle hardware wordt geregistreerd in een dedicated CMDB. Met deze Configuratie Management Database heeft u 24/7 inzicht over alle componenten. De hardware wordt voorzien van unieke barcodes. Deze asset-tags worden in de CMDB vastgelegd.

Voordeel 3: Minimale hinder voor medewerkers
Alle toegewezen software is aangebracht en de accu is volledig opgeladen. Direct na uitgifte kunnen de medewerkers aan de slag.

Voordeel 4: Flexibel en op maat
Elke organisatie heeft andere wensen. Wij leveren maatwerk dat 100% aansluit bij de wensen van uw organisatie. Zo helpt de hardware in het bereiken van de organisatiedoelen.

Voordeel 5: Duurzaam en verantwoord
Duurzaamheid staat bij ons voorop. Ook bij pre-configuratie. Al het overtollige verpakkingsmateriaal (van bijvoorbeeld de hardware zelf of van extra componenten) wordt duurzaam verwerkt. U heeft geen afvalstromen in uw organisatie. Wij streven naar minimale e-waste.
Meer over SiSo IT-Lifecycle Management >

Voordeel 6: Veilig en bewezen deskundig
Alle installatie en configuratie werkzaamheden voeren wij zelf uit. Op onze eigen beveiligde locatie, met eigen personeel en met onze eigen allernieuwste imaging software. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in pre-configuratie en zijn volledig gecertificeerd.
Alles over SiSo certificeringen >

csr-leerbedrijf

Pre-configuratie en duurzaamheid

SiSo is al 30 jaar toonaangevend in duurzame IT-oplossingen. Ook bij SiSo Pre-Configuratie® staat MVO en duurzaamheid centraal.

In ons warehouse zetten we naast onze vaste medewerkers, ook mensen in met afstand tot de arbeidsmarkt, die wij opleiden en begeleiden. Daarnaast zijn we een erkend leer/werkbedrijf.
Ontdek alles over SiSo en CSR >

 

Ontdek ook SiSo Pre-Configuratie® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.