036 - 54 64 535 info@siso.nl

IT-Lifecycle management

IT-Lifecycle management van devices wordt steeds complexer. Medewerkers hebben steeds meer devices om efficiënt te kunnen werken. Hybride werken neemt een vlucht, dat maakt devices mobieler. Hoe bewaar je het overzicht?
Bij de meeste organisaties leidt het beheer tot onnodig tijdverlies en te hoge kosten van device lifecycle management.

 

Device lifecycle management in een veranderende omgeving

Het nieuwe werken: uw medewerkers werken waar en wanneer ze het meest productief zijn. Het gebruik van mobiele devices is enorm gegroeid. Ook het type devices en het aantal per medewerker. Laptops, tablets en smartphones op een thuiswerkplek, onderweg of op kantoor. Al deze devices moeten met elkaar ‘praten’ en 24/7 presteren. Gebruikers van devices verwachten dat alles perfect werkt.

Voor u het weet is uw IT-afdeling veel tijd kwijt met de aankoop van hardware, installatie, voorraadbeheer, administratie en afvoer van oude hardware. Of met het oplossen van storingen, functiewisselingen en in- en uitdiensttreding.
Hoe is dat op een slimme manier te organiseren?

SiSo LifeCycle-Totaal®

SiSo LifeCycle-Totaal® ondersteunt de volledige Lifecycle van uw medewerker devices. En ook nog eens op de meest duurzame manier.

Uw medewerkers ervaren maximale uptime, de IT-afdeling ervaart maximale ontzorging.
Alles volledig online ondersteunt en uitermate flexibel. Daardoor heeft u 24/7 inzicht en overzicht over alle laptops, desktop-pc’s, tablets, smartphones en meer. Zo bent u volledig ontzorgd.

SiSo LifeCycle-Totaal flexibel en alles in één

Bij SiSo LifeCycle-Totaal® staan uw gebruikers en uw IT-afdeling centraal. De devices moeten uw medewerkers helpen hun werk nog beter te kunnen doen.

Uw gebruikers verwachten:
– een soepele overgang met minimale arbeidsverstoring.
– devices die direct inzetbaar zijn.
– snelle hulp bij storing en snelle omruiling (SWAP) bij uitval.
– ondersteuning op kantoor, onderweg of thuis.
– duurzame inzet van devices.

Uw IT-afdeling verwacht:
– maximale ontzorging, minimale inspanning.
– minimaal aantal vragen van gebruikers.
– real time management informatie.
– een kosten efficiënt proces.
– maximale tevredenheid bij de device gebruikers.
– duurzame inzet en hergebruik van devices.

De meest duurzame IT-Lifecycle oplossing van Nederland

Al 30 jaar is SiSo toonaangevend in duurzame IT-oplossingen.
Alles komt samen in SISO LifeCycle Totaal®. Vanuit de principes van Social Responsibility en vanuit ons streven naar 0% e-waste.

Waarom is SISO LifeCycle-Totaal® zo duurzaam?
– Eigen gecertificeerde milieustraat.
– Verantwoorde afvoer van verpakkingsmaterialen.
– Hergebruik overtollige accessoires en kabels.
– Hergebruik van devices zoals laptops, tablets, pc’s, smartphones
– 99,5% van de ingeleverde devices wordt hergebruikt of gerecycled
– Founder van Recover-e
– Tenminste 5% van ons personeel heeft afstand tot arbeidsmarkt.
– SiSo is ook een werk-, leer- en stagebedrijf vanuit de WAO, WIA en WW.

Lees meer over SiSo en duurzaamheid >

SiSo LifeCycle-Totaal in IT-taal

SiSo LifeCycle-Totaal® dekt de volledige levenscyclus af van devices binnen uw organisatie. Inclusief hergebruik in een tweede leven.
Daarmee is SiSo LifeCycle-Totaal® de meest duurzame IT lifecycle oplossing in de markt voor eindgebruiker devices.
Het omvat:
IMAC-D: Install, Move, Add, Change en Disposal, Imaging, IT warehousing.
ITAD: IT Asset Disposition Support, Break & Fix, ondersteuning van organisatiewijzigingen (zoals: bij functieverandering en in-uitdiensttreding), afvoer oude hardware, Blancco datawiping, datadrager vernietiging, her-inzet van oude hardware. 

Volledig gecertificeerd

Siso LifeCycle-Totaal® is volledig gecertificeerd op alle onderdelen van de IT-lifecycle. En volgens de allernieuwste standaarden. Zo heeft u maximale zekerheid over de veiligheid van devices en gevoelige bedrijfsdata. En voorkomt u datalekken in uw organisatie.
Lees meer over onze certificeringen >

SiSo LifeCycle-Totaal in stappen


Wie heeft wat? Inventarisatie in de database.

Asset tracking is de start. Of het nu gaat om het inventariseren van de huidige hardware, of bij de uitrol van nieuwe hardware. Zo weet u exact welke devices waar en door wie worden gebruikt.

In de database (CMDB) wordt alles vastgelegd via unieke asset-tags. Alle relevante technische, logistieke en financiële gegevens.  Maar ook de voorraad: nieuw, geconfigureerd, gemigreerd of refurbished. Op welke locatie zijn de devices? En welke devices hebben een swap of reparatie?
Alles is 24/7 benaderbaar in SiSo LogIT Online® . Een online service management systeem, dat bovendien volledig ISO gecertificeerd is.

Aanvragen, goedkeuren, bestellen: de juiste nieuwe hardware

Uw medewerkers geven in SiSo LogIT Online® aan welke nieuwe hardware zij willen bestellen. Volledig geautomatiseerd. Dat voorkomt handmatige acties en foutmeldingen. Daarbij kiezen ze nieuwe devices uit een vooraf afgesproken lijst met mogelijkheden. De gekozen hardware wordt automatisch omgezet in een bestelopdracht.

Hardware volledig gebruiksklaar voorbereid

De nieuwe hardware wordt afgeleverd bij SiSo. Wij pakken alle devices uit. Het verpakkingsmateriaal wordt volledig milieuvriendelijk afgevoerd.
De hardware krijgt een unieke tag. De devices worden geregistreerd in SiSo LogIT Online. Op de hardware wordt alle vooraf afgesproken software geïnstalleerd (imaging) en zijn klaar voor gebruik.

Online inplannen geeft tevreden gebruikers

Via SiSo LogIT Online plannen de medewerkers zelf hun (omruil)afspraak in. Onze ervaring leert dat dit de opkomst maximaliseert. En ook de medewerker tevredenheid. Deze werkwijze versnelt het uitroltempo.

Uitrol nieuwe hardware, real time overzicht

De nieuwe hardware wordt uitgegeven. De oude hardware wordt ingenomen. Alles wordt digitaal ondertekend en direct vastgelegd. Zo heeft u elk moment inzicht in de status van de werkplekmigratie. En weet u precies welke hardware per medewerker in gebruik zijn. Ook handig bij uitdiensttreding.

Retourname oude hardware veilig en zeker

De oude hardware wordt verpakt in duurzame herbruikbare transportkratten. De nog aanwezige data verwijderen wij in onze high-tech ‘Wipestraat’ of direct bij u op locatie. Altijd met de allernieuwste dataverwijderingssoftware van Blancco®. Zo weet u zeker dat datalekken onmogelijk zijn. Van de datawiping ontvangt u certificaten per device.
Meer over Blancco® >

Oude hardware, nieuwe toekomst

Uw oude hardware is vaak meer waard dan u denkt. U kunt de hardware doneren aan een goed doel. Of wij kopen uw oude hardware in. De opbrengst kunt u verrekenen met de aanschaf van nieuwe hardware. Of u schenkt aan een goed doel. Ook daarbij kunnen wij u helpen.
Meer over IT doneren >

Wij maken uw oude hardware klaar voor een nieuw leven. Daarmee zijn wij toonaangevend in circulaire IT. Al 30 jaar.
Meer over SiSo Circulaire IT >

Ontdek ook SiSo IT-LifeCycle Totaal® !

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.