036 - 54 64 535 info@siso.nl

SiSo Nieuws

Nieuws, blogs en actuele berichten over SiSo en duurzame IT.

Nieuw: veilige dataverwijdering op locatie
door SISO IT Services met Blancco Software

ALMERE – SISO IT Services is Blancco Silver Service Provider geworden en kan nu ook op locatie bij klanten veilig gegevens wissen. De behoefte aan onsite veilige gegevensverwijdering heeft sinds het begin van de pandemie een vlucht genomen. Het kan uitgroeien tot een belangrijk nieuw servicemodel voor gegevensverwijdering.

Tweede partnerschap voor SISO IT Services op het gebied van dataverwijdering

SiSo IT Services
is sinds 1991 een Blancco Gold ITAD (IT Asset Disposal) partner en bedient Benelux-klanten al met veilige datverwijdering in het eigen servicecenter in Almere. Als Blancco-serviceprovider biedt het bedrijf nu ook veilige gegevensverwijdering aan klanten op locatie van hun keuze.

Vraag naar veilige gegevensverwijdering op locatie groeit snel

Apparaten zoals laptops, desktops, smartphones en servers zijn steeds meer verspreid over verschillende locaties buiten de traditionele kantooromgeving. De pandemie heeft geleid tot een enorme groei van thuiskantoren. Dit heeft invloed op de manier waarop organisaties end-of-life-gegevens op deze devices beschermen. Het effectief en veilig verwijderen van data vereist het volgen van strikte processen om te voldoen aan regels voor IT-beleid en privacy. Daarom vragen klanten om nieuwe benaderingen voor het verwijderen van gegevens van devices.

Blancco Erasure-as-a-Service (EaaS) maakt dataverwijdering op locatie mogelijk

Met Blancco Erasure-as-a-Service (EaaS) kan SISO IT Services dataverwijdering binnen de
IT-infrastructuur van de klant standaardiseren. Dit verhoogt de efficiëntie en beperkt risico’s. Bovendien zorgt het ervoor dat de organisatie consistent voldoet aan de nalevingseisen. Ook verlaagt het de totale eigendomskosten (TCO). Met gegevens die permanent ontoegankelijk zijn gemaakt, kunnen klanten vol vertrouwen devices opnieuw toewijzen, doorverkopen of doneren.

Pandemie creëert vijf aandachtspunten

Met Blancco dataverwijdering biedt SISO IT Services organisaties oplossingen voor vijf pandemie-gerelateerde situaties in datamanagement:

  • Social distancing-beperkingen en kantoorsluitingen die externe leveranciers en serviceproviders kunnen verhinderen traditionele kantoorlocaties te bezoeken.
  • Zorgen voor dataverwijdering van assets tijdens onverwachte reducties van medewerkers, consultants en uitzendkrachten.
  • Beveiligen van gegevens bij thuiswerkers of tijdelijke resources.
  • Beveiligen van gegevens aan het einde van de levensduur (end-of-life) met een audit trail, in back-uplocaties en noodherstellocaties wanneer tijdelijk gebruik ten einde loopt.
  • Dataverwijderen van tijdelijke devices wanneer ze niet langer nodig zijn of worden heringezet.

Bedrijven overschatten hun dataverwijderings-processen

Veel bedrijven hebben een beleid voor het opschonen van gegevens. Vaak blijkt echter dat het beleid niet parallel loopt met de werkelijkheid. Veel bedrijven gebruiken nog steeds onjuiste methoden voor het verwijderen van gegevens, waaronder vrije software, formatteren, fysieke vernietiging en overschrijven zonder verificatie. Dit betekent dat organisaties gevaar lopen voor inbreuken, onvoldoende compliance en gederfde winst.

Belang van gegevensbescherming groeit

Veilige dataverwijdering stelt bedrijven in staat om alle gegevens op devices permanent te vernietigen. Altijd voorzien van een fraudebestendig, digitaal ondertekend rapport per device.
Tegenwoordig verplicht regelgeving, zoals de GDPR, bedrijven om te voldoen aan eisen voor gegevensvernietiging en gegevensbeveiliging. En om tastbaar bewijs te leveren van gegevenssanering om financiële sancties te voorkomen.

Het beheren van gegevensbescherming is een uitdaging voor organisaties

De hoeveelheid bedrijfsgegevens die in de digitale werkomgeving wordt geproduceerd, opgeslagen en uitgewisseld, neemt elke dag toe. Regels en richtlijnen volgen elkaar snel op om af te dwingen hoe organisaties de gegevens van klanten beheren en beschermen. Als gevolg hiervan is de taak van het beveiligen van gegevens binnen elke organisatie belangrijk.  Door end-of-life dataverwijderingsdiensten op verschillende manieren aan te bieden, is SISO IT Services in staat om alle uitdagingen op het gebied van gegevensbescherming aan te pakken.

Over SiSo IT Services
SiSo IT Services is toonaangevend op het gebied van duurzame IT-oplossingen.
Al meer dan 30 jaar. We richten ons op de gehele levenscyclus van IT-apparaten. Van advies tot oplevering. Van installatie tot ondersteuning. En van afvoer tot hergebruik. Centraal in ons denken en doen staan de gebruikers van de apparaten, de IT-afdeling van de organisaties en onze aarde. Met een passie voor duurzaamheid streven wij naar minimale e-waste en maximaal hergebruik! Daarom is SISO IT Services een belangrijke speler op de markt van end-of-life devices.

Over Blancco
Verminder risico’s. Verhoog de efficiëntie. Wees duurzaam.
Blancco Technology Group (AIM: BLTG) biedt organisaties veilige, compliant en geautomatiseerde oplossingen, die de overgang naar de circulaire economie versnellen. Blancco is de industriestandaard in dataverwijdering en mobiele lifecycle-oplossingen, door al bijna 25 jaar in te spelen op de behoeften van klanten en met meer dan 35 gepatenteerde ideeën. Onze toewijding aan technologische innovatie stelt topbedrijven, ITAD-leveranciers en belanghebbenden in de mobiele industrie in staat om end-of-life-gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. En daarnaast te voldoen aan vereisten voor gegevensbescherming, de bruikbare levensduur van IT-middelen te verlengen, activiteiten te versnellen en de mobiele klantervaring te verbeteren. Lees meer over ons op www.blancco.com.

Ontdek alles over SiSo!

Ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.