036 - 54 64 535 info@siso.nl

Risk Management

Risicomanagement staat hoog op de agenda bij de Raden van Bestuur.

Risicomanagement is onderhevig aan snel wisselende trends en ontwikkelingen. Middels vele ervaringen en het ontwikkelen van nieuwe proposities, tools en producten zorgt SiSo er voor dat we hier snel op kunnen reageren en op vooruit kunnen lopen. Wij helpen u om met name data risico’s te identificeren, te beoordelen en te beheersen waardoor reputatie, vertrouwen en veiligheid wordt gewaarborgd. Onze bedrijfsprocessen, informatie en technologie zijn betrouwbaar bevonden door onder andere rijksoverheden, accountantskantoren, verzekeraars en banken.

IT Ontmanteling

Door verhuizing naar de cloud kan uw infrastructuur en serverruimte (deels) overbodig zijn geworden. Dan helpen wij u graag met het ontmantelen, de-installeren en afvoeren van de oude infrastructuur. Het ontmantelen van serverruimtes vraagt om een vakkundige aanpak. Hierbij houden wij altijd rekening met uw wensen en eisen omtrent dataveiligheid, on- en off site datavernietiging en bijbehorende certificeringen.

Gecertificeerde data wipe (Blancco)

SiSo biedt data eraser software van Blancco; software voor het wissen van data van computers, laptops, servers, LUN’s, virtuele schijven, smartphones, tablets, flashgeheugens en individuele bestanden en mappen.

 

Wanneer u ervoor kiest om uw IT devices te verkopen dan is alleen een softwarematige wipe de oplossing.

Remarketing

Wij zijn in staat om reële restwaarden voor alle typen IT gerelateerde hardware te realiseren middels doorverkoop en/of verhuur aan eindgebruikers zoals studenten, docenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
SiSo geeft voor zowel de korte termijn alsmede  lange termijn (tot 36 maanden !) een restwaarde garantie af. Hierdoor kan SiSo zorgen voor een kostenverlagende en in de meeste gevallen kosten neutrale operatie voor uw te vervangen ICT-apparatuur. Door middel van een uitvoerige inventarisatie wordt de juiste restwaarde van de apparatuur bepaald evenals de diensten rondom het vervangingsproces.

Data Vernietiging

SiSo is voor al haar business units o.a. NEN en ISO 9001:2015 en 27001:2017 gecertificeerd en gold parner van Blancco Data Wipe software en heeft mobiele data shredders in eigen beheer. U ontvangt van elke datadrager een rapportage ter bevestiging dat alle gegevens verwijderd zijn. U heeft de mogelijkheid zelf aan te geven hoe vaak de gegevens moeten worden overschreven.