IT END-OF-LIFE SERVICES

IT End-of-Life Services

SiSo’s uitgebreide dienstenpakket staat garant voor een probleemloze verwerking, vervanging en verwijdering van afgeschreven of overtollige apparatuur. SiSo is in staat afzetkanalen te vinden voor ingekochte ICT-apparatuur waarmee wij een reële restwaarde creëren voor onze opdrachtgevers. De verkoop geschiedt veelal aan end-users in binnenland maar ook in de vorm van donaties aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze activiteiten zijn ondergebracht in ons service programma “ICT End of Life Services”.

“Reële restwaarde creëren voor onze opdrachtgevers”

Risk Management

Risicomanagement staat hoog op de agenda bij de Raden van Bestuur.

Risicomanagement is onderhevig aan snel wisselende trends en ontwikkelingen. Middels vele ervaringen en het ontwikkelen van nieuwe proposities, tools en producten zorgt SiSo er voor dat we hier snel op kunnen reageren en op vooruit kunnen lopen. Wij helpen u om met name data risico’s te identificeren, te beoordelen en te beheersen waardoor reputatie, vertrouwen en veiligheid wordt gewaarborgd. Onze bedrijfsprocessen, informatie en technologie zijn betrouwbaar bevonden door onder andere rijksoverheden, accountantskantoren, verzekeraars en banken.

Informatie aanvragen

IT Ontmanteling

Door verhuizing naar de cloud kan uw infrastructuur en serverruimte (deels) overbodig zijn geworden. Dan helpen wij u graag met het ontmantelen, de-installeren en afvoeren van de oude infrastructuur. Het ontmantelen van serverruimtes vraagt om een vakkundige aanpak. Hierbij houden wij altijd rekening met uw wensen en eisen omtrent dataveiligheid, datavernietiging en bijbehorende certificeringen.

Informatie aanvragen

Gecertificeerde data wipe (Blancco)

SiSo biedt data eraser software van Blancco; software voor het wissen van data van computers, servers, LUN’s, virtuele schijven, smartphones, tablets, flashgeheugens en individuele bestanden en mappen.

Wanneer u ervoor kiest om uw IT devices te verkopen dan is alleen een softwarematige wipe de oplossing.

Informatie aanvragen

Refurbishment (MAR licenties)

SiSo heeft met Microsoft een overeenkomst gesloten welke onderdeel uitmaakt van het Microsoft Authorized Refurbishment (MAR) Programma. MAR zorgt ervoor dat SiSo nieuwe OS licenties voor een spotprijs kan leveren.

De basis voor het door Microsoft toekennen van de MAR (Microsoft Authorized Refurbishment) licentie is het Recover-E® programma waarbij SiSo nauw samenwerkt met TU Delft en Royal HaskoningDHV. Microsoft biedt met het MAR programma een duurzame oplossing en verlengt hiermee de levensduur van een computer.

Informatie aanvragen

Remarketing

Wij zijn in staat om op de internationale handelsmarkt hoge restwaarden te realiseren met betrekking tot de overname van gebruikte ICT-apparatuur.

Hierdoor kan SiSo zorgen voor een kostenverlagende en in de meeste gevallen kosten neutrale operatie voor uw te vervangen ICT-apparatuur. Door middel van een uitvoerige inventarisatie wordt de juiste restwaarde van de apparatuur bepaald evenals de diensten rondom het vervangingsproces.

Informatie aanvragen

Data Vernietiging

SiSo is ISO gecertificeerd en gold parner van Blancco Data Wipe software en heeft mobiele data shredders in eigen beheer. U ontvangt van elke datadrager een rapportage ter bevestiging dat alle gegevens verwijderd zijn. U heeft de mogelijkheid zelf aan te geven hoe vaak de gegevens moeten worden overschreven.

Informatie aanvragen